Президент Володимир Зеленський записав відеозвернення до українців, коронавірус встановив новий антирекорд щодо кількості заражень, українські міста бойкотують запроважений Кабміном карантин вихідного дня.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 14 листопада.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні було зафіксовано антирекорд заражень коронавірусом – 12 524 випадків. При цьому, 191 хворий помер, 4 962 людини одужало. Найбільше нових випадків було зафіксовано у м. Київ, Запорізькій, Одеській, Харківській та Київській областях.

У Києві минулої доби на COVID-19 захворіли понад 1000 осіб. За словами мера Києва Віталія Кличка, динаміка захворюваності в столиці не зменшується.

Українська компанія «Біофарма» завершила клінічні випробування препарату «Біовен» (імуноглобулін) на пацієнтах, у яких діагностували COVID-19.

Головні новини політики за 14 листопада

Володимир Зеленський записав нове відеозверення та відреагував на рішення деяких мерів міст бойкотувати запроваджений урядом карантин вихідного дня. За словами президента, мери міст думають про кількість голосів у другому турі, а не про рівень захворюваності на коронавірус.

В Офісі президента України планують провести нараду з мерами міст через невиконання рішення уряду про карантин вихідного дня. Така нарада може відбутися вже найближчими днями.

Володимир Зеленський очікує, що Верховна Рада до кінця 2020 року розгляне всі важливі питання, попри спалах коронавірусу серед нардепів. Президент очікує на вирішення ситуації з Конституційним Судом.

Новини економіки за 14 листопада

Національний банк України встановив офіційні курси валют на понеділок, 16 листопада. Так, долар 16 листопада здешевшає на 8 копійок. Тим часом євро впаде в ціні на 5 копійок.

Головні новини світу за 14 листопада

У Польщі вперше за час пандемії за добу померли більше 500 хворих на коронавірус. За добу коронавірус підтвердили ще у 25 571 осіб. Найбільше нових випадків припадає на Сілезьке воєводство.

В Астрії оголосили загальнонаціональний жорсткий карантин. Локдаун буде діяти з 17 листопада до 6 грудня. Так, з вівторка школи країни перейдуть на дистанційне навчання, а торгівля буде заборонена, крім критично важливих об’єктів.

Новини Львова за 14 листопада

У суботу зранку у Львові поліцейські заблокували роботу найбільших ринків на виконання рішення уряду про карантин вихідного дня. Як зазначається, поліція заблокувала щонайменше чотири ринки.

ІА "Вголос": НОВИНИ