Україну відвідає президент Литовської Республіки Гітанас Науседа та виступить у Верховній Раді, у «Слузі народу» ухвалими рішення про виключення народного депутата Олександра Дубінського.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 15 березня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні додалося майже 6,8 тис. випадків коронавірусу. Число інфікованих продовжує збільшуватися. Летальних випадків зафіксували 130. У свою чергу, повністю одужало 3 тисячі 491 пацієнт.

Станом на понеділок, 15 березня, показник ушпиталення хворих на коронавірус перевищено у 9 регіонах. Найгірші показники у Вінницькій та Закарпатській областях. Показники за останню добу зменшилися у трьох областях – Вінницькій, Чернівецькій та Закарпатській.

Головні новини політики за 15 березня

У політичній партії «Слуга Народу» прийняли рішення про виключення народного депутата Олександра Дубінського у зв'язку з порушенням ним статуту та непокорою керівним органам партії. Так, Дубінський грубо порушив пункти 9.1.6. та 12.24. Статуту партії і, водночас, дискредитував партію, що є неприпустимим з огляду на положення пункту 4.16.3. Статуту.

Цього тижня Україну відвідає президент Литовської Республіки Гітанас Науседа. Спікер ВРУ пообіцяв організувати виступ литовського очільника в стінах парламенту. Разумков провів перемовини з представниками груп та депутатських фракцій. Вони підтримали таку ініціативу.

Головні новини економіки за 15 березня

Національний банк України встановив новий курс валют на початок тижня. У понеділок, 15 березня, ціна долара і євро знову знизилася. У Нацбанку зазначили, що американська валюта здешевіла ще на 2 копійки.

В Україні за рік тарифи на комунальні послуги зросли на 18,6%. Так, водопостачання подорожчало на 0,1% минулого місяця і на 14,1% за рік, газ в лютому подешевшав на 6,6%, за рік ціна зросла на 44%.

Головні новини світу ща 15 березня

15 березня оголосили повний список претендентів на премію «Оскар-2021». Так, номінантами у категорії «найкращий фільм» є: «Батько», «Юда і чорний месія», «Манк», «Мінарі», «Земля кочівників», «Дівчина, що подає надії», «Звук металу», «Суд над чиказькою сімкою».

Учені з Австралії і Китаю знайшли у кажанів, що мешкають в одному з регіонів китайської провінції Юньнань, чотири геноми коронавірусу, споріднені з SARS-CoV-2. Дослідники вивчили 411 зразків, узятих від 23-х видів тварин з травня 2019 по листопад 2020 го.

Новини Львова за 15  березня

Упродовж минулої доби на території Львівської області було виявлено 552 нові випадки захворювання коронавірусом, серед них у м. Львові. Від початку епідемії COVID-19 на території Львівської області зафіксовано 87 059 випадків недуги, померли 2 393 хворих.

15 березня відбулося позачергове засідання міської комісії ТЕБ і НС м. Львова, під час якого було ухвалено низку важливих рішень щодо посилення карантинних обмежень у місті. Зокрема було ухвалено, що з вівторка, 16 березня, учні 5-11 класів, а також всі дитячі гуртки і секції переходять на дистанційне навчання на два тижні.

ІА "Вголос": НОВИНИ