В Україні продовжує зростати кількість хворих на коронавірус, Рада ухвалила проєкт Держбюджету-2021.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 15 грудня.

Новини про коронавірус за 15 грудня

За минулу добу в Україні підтвердили більше 8 тисяч нових хворих на коронавірус. Загальне число інфікованих від початку пандемії встановилось на рівні 909 082, померло 15 480 пацієнтів, одужало 522 868 людей.

В Україні збільшилася кількість важких хворих серед населення у віці 30-40 років. У свою чергу, зменшилася кількість людей з позитивними тестами на коронавірус, а також не збільшилася кількість госпіталізованих.

У  шести областях України кількість лікарняних ліжок для хворих на коронавірус пацієнтів перевищує 50 відсотків. В середньому в Україні зайняті 44,3 відсотка ліжок. Найменше вільних місць на Миколаївщині, Черкащині та Одещині.

У МОЗ розповіли, в яких областях найгірша ситуація з COVID-19.  Найбільший показник інфікування недугою в Черкаській області. На сто тисяч населення в регіоні припадає 731,5 хворих. В Києві показник становить 709,1.

Головні новини політики за 15 грудня

Верховна Рада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу ще на рік. Документ підтримали 304 нардепи. Таке рішення необхідне для того, щоб представники України на переговорах у Мінську могли продовжити роботу.

Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт для розблокування роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. За закон проголосували 300 народних депутатів.

Верховна Раді України проголосувала за проєкт Державного бюджету нашої держави на наступний рік. За відповідне рішення віддали голоси 289 народних обранців. Пропонуємо ознайомитися з головними показниками.

Новини економіки за 15 грудня

У вівторок гривня продовжила зміцнюватись. Американська валюта подешевшала ще на 10 копійок та встановилася на рівні 27,86 грн. Тим часом євро знизилося на 1 копійку і  коштує 33,88 грн.

Запроваджувати в Україні накопичувальну пенсію потрібно одночасно зі солідарною. Наразі відповідне питання активно обговорюють в Раді. Розглядають введення страхових внесків (обов’язкові платежі). Також тривають дискусії щодо того, хто займатиметься накопиченням коштів.

В Україні закінчилися осінні польові роботи: зібрання урожаю і засівання озимих культур. Цього року врожай зернових культур найнижчий за останні три роки.

Головні новини світу за 15 грудня

Канада офіційно почала вакцинування своїх громадян від COVID-19 препаратом компаній Pfizer i BioNTech. Першою вкололи 89-річну жительку Квебеку Гізель Левеск, яка потребує постійного догляду.

У Франції частково знімають карантинні обмеження, але вводять комендантську годину. Громадянам Франції вже не обов’язково буде заповнювати спеціальну форму, де потрібно буде вказувати причину виходу з дому.

Європейський союз затвердить третій пакет санкцій проти Білорусі. Так, офіційне рішення буде опубліковане у четвер. У санкційному списку знаходяться 29 осіб та 7 юридичних осіб.

Влада Туреччини має намір запровадити на Новий рік 4-денну цілодобову комендантську годину для протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції.

Новини Львова за 15 грудня

У Львові зафіксували 309 нових випадків хвороби. Загальна кількість інфікованих у місті зросла до 24 359. Загалом на Львівщині вчора підтвердили 389 випадків хвороби. Від початку року в області зафіксували 54 233 інфікованих.

ІА "Вголос": НОВИНИ