ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 15 листопада.

Новини про коронавірус

Протягом суботи, 14 листопада, в Україні зафіксували 10 681 новий випадок коронавірусної хвороби, 95 заражених осіб померли. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Facebook. Найбільше нових випадків зафіксовано у м. Київ (921), Запорізькій (868), Харківській (713), Одеській (692) та Київській (692) областях.

В Україні триває скорочуватися завантаженість лікарняних ліжок для пацієнтів з коронавірусом. Станом на 15 листопада в країні зайняті 52,6% таких ліжок, що на 2% менше, ніж днем ​​раніше. Про це свідчать оприлюднені дані Міністерством охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов, який нещодавно захворів на коронавірус, заявив, що зможе на власному досвіді перевірити, як працює маршрут інфікованого пацієнта та протоколи лікування. Степанов запевнив, що щодня буде ділитися інформацією щодо свого лікування.

Головні новини політики за 15 листопада

У неділю, 15 листопада, в Одесі відбувся другий тур виборів мера. Про це повідомляє Київський міжнародний інститут соціології.За попередніми даними, лідирує чинний мер міста Геннадій Труханов.

Станом на 13 годину середня явка виборців на виборах міських голів становила майже 11 % Як зазначається, Центрвиборчком оприлюднив оперативну зведену інформацію станом на 13 годину про кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені на виборчих дільницях на виборах міських голів 15 листопада 2020 року.

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович заявив, що наразі питання щодо введення російських “миротворців” на Донбас за прикладом Нагірного Карабаху не розглядається. За його словами, дану інформацію поширюють, щоб посіяти паніку серед українців.

На Софійській площі у Києві відбулась правозахисна акція «Порожні стільці» на підтримку українських політв’язнів у Росії й Криму, а також полонених на окупованій частині Донецької та Луганської областей. Як зазначається, в акції взяли участь відомі українські актори, музиканти, письменники та журналісти. Метою акції було нагадати українцям і світовій спільноті про незаконно ув’язнених у Росії та Криму за політичними мотивами українців, та закликати представників влади використовувати кожну нагоду для їхнього звільнення.

Головні новини світу за 15 листопада

У неділю, 15 листопада, у сусідній Молдові пройшли вибори президента. Наразі лідирує кандидат Майя Санду, яка обходить чинного президента Ігоря Додона майже на 10% голосів. Про це свідчать результати екзит-полів. Варто зазначити, що обидва кандидати вже виступили з заявами після закриття виборчих дільниць.

Австрія планує провести масове тестування на коронавірус з метою вийти з локдауну на Різдвяні свята. Варто зазначити, що раніше аналогічний план вирішили реалізувати в Словаччині. Він додав, що Австрія підтримує тісний зв’язок зі Словаччиною, де, на його думку, масове тестування населення спрацювало “неймовірно добре”.

Президент США Дональд Трамп заявив, що відмовляється визнавати свою поразку на президентських виборах. Про це він написав у Twitter. Цікаво, що про це очільник Білого дому повідомив після його ж заяви про перемогу на виборах демократа Джо Байдена.

Новини Львова за 15 листопада

У неділю, 15 листопада, у центрі Львова на вулиці Винниченка спалахнув ресторан української та грецької кухні «Греко». Пожежа спалахнула приблизно о 14:30 год. Ресторан у цей час працював, під час пожежі персонал вибіг на вулицю.

ІА "Вголос": НОВИНИ