В Україні зросла кількість хворих на COVID-19, Зеленський провів перемовини з канцлером Німеччини Ангелою Меркель щодо вакцини та Донбасу.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 15 січня.

Новини про коронавірус за 15 січня

Протягом минулої добив в Україні виявили 8199 нових випадків інфікування коронавірусом. На жаль, 166 осіб стали жертвами пандемії. За добу до лікарень потрапили 2152 особи, тоді як 10 328 пацієнтів зуміли побороти небезпечну хворобу. Загальна кількість інфікованих - 1 146 963 .

В Україні до кінця цього року діятимуть такі карантинні обмеження, як носіння маски та дотримання соціальної дистанції. Локдаун, який ввели у січні, дозволить збити потенційну хвилю захворюваності після новорічно-різдвяних свят.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що британська агенція Crown Agents буде займатися закупівлею вакцини від коронавірусу для України. Міжнародна агенція буде мати повноваження на укладання договорів та логістичний супровід вантажів.

Україна змінила список країн, які потрапили у “червону зону”. Так, їхня кількість станом на 15 січня становить 66 держав. Зі списку виключили виключили Туреччину, Молдову, Боснію, Вірменію, Йорданію, Беліз, Азербайджан, Болгарію, Норвегію Суринам, Парагвай, Домініканську Республіку та Іран.

В Україні локдаун закінчиться 24 січня 2021 року. Після цього вся територія України, імовірно, буде знаходитися у “помаранчевій” зоні. Зараз в країні спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус. Проте медична система в Україні готова до цього.

Головні новини політики за 15 січня

Рада не може проводити засідання в онлайн-режимі. Відповідну заяву зробив очільник ВРУ Дмитро Разумков. Зважаючи на те, що зараз технології дозволяють схитрувати та проголосувати за когось іншого, проводити засідання в електронному режимі недоцільно.

Глава держави Володимир Зеленський провів розмову із канцлером Німеччини Ангелою Меркель. З Федеральним канцлером говорили про координацію зусиль між державами задля встановлення миру на окупованих територіях Донбасу.

Президент попросив Меркель допомогти Україні якнайшвидше отримати вакцину від коронавірусу. Зеленський додав, що хоче швидко вакцинувати вразливі категорії українців – лікарів, людей похилого віку та військових. Наша держава сподівається отримати сертифікований препарат від COVID-19.

Новини економіки за 15 січня

У п'ятницю курс американського долара зупинився на рівні 28,06 гривні за долар, що на 9 копійок вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Тоді як вартість євро, навпаки, знизилася до 33,98 гривні за євро.

З початку цього року в Україні зросли пенсії для 2,3 млн українців. Так, пенсії в середньому зросли на 295 гривень. Мінімальна пенсія зросла через збільшення мінімальної зарплати.

Уряд прийняв рішення, що ціна на газ для населення не перевищуватиме 6,99 грн за кубометр до квітня, тобто до кінця опалювального сезону. Обмеження можуть зняти лише у разі зниження біржових цін. Він сказав, що верхня межа не може перевищувати вказаної суми.

Головні новини світу за 15 січня

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО ретельно стежить за присутністю російських військ в Чорноморському регіоні та окупованому Криму. Росія почала більш активно займатися військовим будівництвом від Крайньої Півночі до Балтійського регіону, Чорного моря, Близького Сходу і Північної Африки.

Після інавгурації новообраного президента США Джо Байдена поки що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп має намір переїхати до своєї резиденції Мар-а-Лаго у Флориді. Трамп хоче, щоб деякі співробітники Білого дому залишилися у його команді.

Федеральна служба судноплавства і гідрографії Німеччини дозволила будувати газопровід “Північний потік-2” у водах країни. Роботи з прокладення труб довжиною приблизно 30 км у виключній економічній зоні Німеччини мають здійснюватися у період з кінця вересня до кінця травня.

Сполучені Штати Америки можуть скасувати санкції щодо газогону “Північний потік-2”. У команді Байдена вважають, що скасування обмежень дозволить Вашингтону розрядити відносини із партнерами з Європи.

Новини Львова за 15 січня

У Львівській області різко зросла кількість хворих на коронавірус. Так, вчора підтвердили 525 нових випадків недуги. У Львові небезпечну недугу виявили у 301 людини. Таким чином, загальна кількість інфікованих у місті зросла до 31 607 осіб. На Львівщині, своєю чергою, від початку пандемії на коронавірус захворіли 66 573 жителі області.

ІА "Вголос": НОВИНИ