В Україні зафіксували майже 10 тисяч випадків коронавірусу та рекордну кількість смертей, СБУ провела обшуки у ВРУ, МЗС, РНБО та Кабміні, а «Арену Львів» планують назвати на честь Степана Бандери.

ІА Вголос пропонує вам свіжі та актуальні новини станом на 16 березня.

Новини про коронавірус за 16 березня

За минулу добу в Україні додалося майже 10 тисяч нових випадків коронавірусу. Крім того, недуга забрала життя 264 людей. Так, за минулу добу захворіли 9 642 особи, госпіталізували 2005 осіб, померли 264 летальних випадків, одужали 6 202 українці, зроблено 76 509 тестувань.

Минулої доби в Україні зафіксували рекордну кількість смерей від коронавірусу з початку 2021 року. Так, недуга забрала життя більше 250 українців. Минулої доби від COVID-19 померло 264 пацієнти. Попередній рекорд смертності зафіксували 11 березня. Тоді коронавірус забрав життя 262 українців.

Станом на ранок вівторка, 16 березня, у восьми областях України перевищені показники ушпиталення хворих на коронавірус. За минулу добу в лікарнях Миколаївщини, Тернопільщини, Вінниччини, Буковини та Івано-Франківщини дещо покращилась ситуація.

Новини політики за 16 березня

Служба безпеки України провела обшуки в адміністративних будівлях органів влади. Так, мова йде про приміщення Верховної Ради, МЗС, Кабміну та РНБО. Працівники СБУ вилучили документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави до підписання угод усвідомлювало їх наслідки.

Колишня прем'єрка України і лідерка Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» підтвердила готовність її фракції до створення коаліції у Верховній Раді разом із фракцією «Слуги Народу». На думку Тимошенко, коаліція «Батьківщини» і «Слуги Народу» дасть змогу «зараз врятувати ситуацію». Вона зазначила, що її пропозиція про коаліцію «залишається у них на столі».

Новини економіки за 16 березня

У лютому 2021 року середній розмір житлових субсидій зменшився. Такі зміни пов’язані з проведенням перерахунку за січень. Наразі субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств.

Новини Львівщини за 16 березня

Рівень захворюваності на коронавірус у Львівській області продовжує зростати шаленими темпами. За минулу добу медики підтвердили недугу в 1 тисячі 065 осіб. Загалом в області підтверджено 88 тисяч 124 випадки інфікування хворобою. Коронавірус забрав життя 2 тисяч 413 осіб. У свою чергу, вилікувалося 73 325 пацієнтів.

Аварія автомобіля «тойота рав» і маршрутки N 138 сталася щойно у центрі Львова на перехресті вулиць Дорошенка і Банківська. Водій легковика не зупинився вчасно перед виїздом на головну дорогу. А водій маршрутки не встиг загальмувати і в'їхав у ліве крило автомобіля. У «тойоти» щонайменше пошкоджено колесо, шарова опора, автомобіль не може самостійно від'їхати.

Депутати Львівської обласної ради від партії "Європейська солідарність" ініціювали рішення про перейменування стадіону "Арена Львів" на честь лідера проводу Організації українських націоналістів (Б) Степана Бандери.

ІА "Вголос": НОВИНИ