ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 16 листопада.

Новини про коронавірус

За минулу добу медики підтвердили в Україні ще 9 тисяч 832 випадки коронавірусної хвороби.  Найбільше нових хворих на коронавірус зафіксували в Києві – 879. На другій позиції з показником 847 інфікованих опинилась Дніпропетровська область. Запорізька область третя – 807 випадків.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, як лікується від коронавірусу. Він зазначив, що в нього є температура і всі симптоми респіраторного захворювання, але почувається він “терпимо”.

Станом на понеділок, 16 листопада, у Раді на коронавірус хворіють 27 нардепів та 24 працівники Апарату Верховної Ради.

«У нас, в стінах парламенту, дуже непроста ситуація щодо Covid-19. У нас зараз 27 хворих народних депутатів, всього перехворіли більше 90 депутатів», – заявила вона.

Головні новини політики за 16 листопада

У “Слузі народу” мають намір звернутися до глави держави щодо проведення позачергового засідання Верховної Ради. Нардепи хочуть провести ще одне засідання, щоб встигнути розглянути закони, які стосуються Конституційного суду. Відповідну заяву зробив керівник фракції “СН” Олександр Корнієнко

У понеділок, 16 листопада, відбулась нарада Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з мерами українських міст щодо карантину вихідного дня. У відомстві зазначили, що також в нараді взяли участь епідеміологи, керівник МОЗ Максим Степанов, його заступник Віктор Ляшка та інфекціоністи.

Верховна Рада скорочує пленарний тиждень до одного дня через масштабний спалах коронавірусної інфекції в українському парламенті. Про це повідомила віцеспікер Олена Кондратюк під час засідання погоджувальної ради.

Головні новини світу за 16 листопада

Німеччина разом з Європейським союзом обговорюють можливість введення нових санкцій проти чиновників Білорусі. Як відомо, причиною цього стало затримання протестувальників під час масових демонстрацій в неділю.

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) зафіксували 65 випадків коронавірусної хвороби серед співробітників. Як відомо, зараз керівництво ВООЗ проводить епідеміологічне розслідування.

Через пандемію коронавірусу, Чехія припинила продовження віз українцям та іноземцям. Таким чином, українці, які перебувають на території країни, як і громадяни інших держав, повинні виїхати з Чехії до 16 листопада.

Влада Швеції посилює карантин через пандемію коронавірусу. Як відомо, в країні вводять обмеження на публічні зібрання. Таким чином, від сьогодні заборонено збиратися групами більше ніж вісім осіб.

Новини Львова за 16 листопада

Міністерство молоді та спорту України своїми недавніми наказами присвоїло спортивні звання “Майстер спорту України міжнародного класу” і “Майстер спорту України” низці українських спортсменів з олімпійських і неолімпійських видів спорту. Серед них є і львів’яни.

ІА "Вголос": НОВИНИ