В Україні стрімко зростає кількість хворих на COVID-19, указ про звільнення скандальної судді Оксани Царевич скасували, Байден назвав Путіна убивцею і пригрозив розплатою за втручання у президентські вибори, Іран оприлюднив звіт про збиття літака МАУ під Тегераном у січні 2020 р.

ІА «Вголос» пропонує вам підбірку найважливіших новин за середу, 17 березня.

Головні новини про коронавірус

За попередню добу, 16 березня, в Україні зафіксували 11 833 нових випадків коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих зросла до 1 489 023 осіб.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що не відкидає можливості введення локдауну в Україні. За його словами, адаптивний карантин в Україні є ефективним механізмом. Водночас, якщо в «червону» зону перейде більшість областей, то в Україні доведеться посилити карантин на всій території країни.

Європейська комісія затвердила сертифікат вакцинації від коронавірусу, який ще також називають “зеленим паспортом”. Документ дасть змогу вакцинованим громадянам пересуватися територією ЄС і не застосовувати проти них коронавірусні обмеження.

Головні новини політики

Кабінет міністрів України під час свого засідання прийняв рішення про дострокове припинення повноважень голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака.

Верховний Суд вирішив скасувати указ про звільнення судді Печерського суду Оксани Царевич, яка за підробленими документами відбирала водійські права в учасників Автомайдану.

Іранська організація цивільної авіації опублікувала остаточний звіт щодо збиття пасажирського літака Boeing 737 рейсу PS752  компанії «Міжнародні авіалінії України» під Тегераном у січні 2020 року. У ньому повідомляється, що літак був визнаний ворожою ціллю через помилку оператора ППО і тому в нього випустили дві ракети. МЗС України розкритикувало цей звіт.

Президент США Джо Байден заявив, що вважає Путіна убивцею і пообіцяв, що той невдовзі отримає розплату за спроби РФ втрутитися у президентські вибори у Сполучених Штатах.

Головні новини економіки

Правила виходу на пенсію в Україні продовжують змінювати. Від початку 2028 року почне діяти законопроєкт, який дозволить виходити на пенсію у будь-якому віці. Головна умова – наявність 40 років стажу.

Головні новини Львівщини

За минулу добу, 16 березня, у Львівській області підтвердили 884 нових випадків заражень коронавірусом. Так, загальна кількість хворих в регіоні збільшилася до 89 008 осіб.

В період з 19 по 28 березня у місті Львів посилюють карантин. Таке рішення ухвалила місцева влада. Причиною посилення карантину стало погіршення ситуації з коронавірусом.

Львівська міська рада має намір підвищити вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 грн. Управління транспорту підготувало проект рішення виконавчого комітету і регуляторний акт щодо коригування тарифу на проїзд в громадському транспорті.

ІА "Вголос": НОВИНИ