17 грудня у Німеччині помер мер Харкова Геннадій Кернес. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, чи є шанс побачити Володимира Путіна на лаві підсудних у Гаазі, тоді як очільник Кремля зробив низку скандальних заяв щодо переговорів по Донбасу. У Львові невідомі підпали автомобіль детектива НАБУ.

ІА «Вголос» пропонує вам найактуальніші новини за 17 грудня.

Головні новини про коронавірус: в Україні зафіксували понад 930 випадків інфікування коронавірусом.

За минулу добу в Україні підтвердили ще 12 тисяч 047 випадків коронавірусної хвороби..На сторінці в соціальних мережах керівник МОЗу зазначив, що кількість інфікованих від початку пандемії встановилась на рівні 931 тисяча 751. 16 грудня зафіксували ще 252 летальних випадки, загальне число померлих – 15 тисяч 996. У свою чергу, повністю одужали 548 356 пацієнтів, з яких 12 939 – за минулу добу.

Зниження рівня захворюваності на коронавірус до мінімальних показників очікується в останні дні грудня та перші два тижні 2021 року. Відповідну заяву зробив керівник Держспоживслужби столиці Олег Рубан. Він зазначив, що у цей період показники інфікування ГРВІ традиційно різко зменшуються. Відповідний прогноз озвучили на основі щорічного аналізу даних.

Головні новини політики за 17 грудня

Мер Харкова Геннадій Кернес помер у ніч на четвер, 17 грудня, в Німеччині.Про це заявив його друг та бізнесмен Павло Фукс на сторінці в соціальних мережах. За словами Фукса, в Кернеса зупинилось серце. Варто зазначити, що Кернес лікувався від коронавірусної хвороби в одній із берлінських лікарень. Недуга дала ускладнення на організм, побороти наслідки COVID-19 політику так і не вдалось.

Суд у справі Віктора Януковича знову не зміг обрати запобіжний захід експрезиденту-втікачу. Про це інформує Адвокатська дорадська група на сторінці в соціальних мережах.Варто зазначити, що розглядом провадження займався Печерський районний суд. Януковича підозрюють в організації масових убивств українців на Майдані під час Революції Гідності в 2014 році. На початку засідання суддя Підпалий оголосив захисникам Януковича попередження. Адвокати не прибули вчасно на засідання.

Президент Росії Володимир Путін переконаний, що Мінські угоди щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі не вдасться переглянути без прямого діалогу між Україною та бойовиками. Відповідну заяву очільник Кремля зробив під час сьогоднішньої пресконференції. За словами Путіна, офіційний Київ не може вносити зміни в односторонньому порядку, а зобов’язаний з повагою ставитися до «іншої сторони»

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що за певних умов лідер Росії Володимир Путін може стати фігурантом розслідування військових злочинів у Криму та на Донбасі.На його думку, реалізація даного сценарію залежить від того наскільки далеко суд в Гаазі зайде в розслідуванні даних злочинів. Кулеба додав, що у практиці кримінальних судів існують подібні прецеденти.

Головні новини економіки за 17 грудня

Національний банк України встановив офіційний курс євро на 18 грудня 2020 року.Відомо, що вартість європейської валюти зросла на 27 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті Нацбанку.

Головні новин світу за 17 грудня

У четвер, 17 грудня, Японію накрив потужний снігопад, який призвів до масштабного транспортного колапсу. Відомо, що майже тисяча автомобілів застрягли на трасі, що з’єднує місто Ніїгату та столицю Японії – Токіо. Станом на ранок четверга ланцюг з автівок, які застрягли на дорозі, розтягнувся на 16,5 км.

Президент Франції Еммануель Макрон інфікувався коронавірусом. У Єлисейському палаці розповіли, що Макрон здав тест одразу після перших симптомів. Зараз президент пішов на карантин на сім днів, тому працюватиме віддалено.

Спортивний арбітражний суд відсторонив Російську Федерацію від усіх міжнародних змагань терміном на 2 роки. Таким чином, арбітраж частково підтримав рішення Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA), оскільки суд скоротив термін відсторонення російських спортсменів з 4 до 2 років. Крім того, Російська Федерація не може проводити в себе міжнародні турніри.

Головні новини Львова за 17 грудня

У четвер, 17 грудня, у Львові спалили авто детектива Національного антикорупційного бюро.Про це інформує Рада громадського контролю НАБУ в Facebook. Фахівці зазначили, що причиною підпалу транспортного засобу могла стати професійна діяльність детектива, який вів справу так званих “рюкзаків Авакова”

ІА "Вголос": НОВИНИ