Верховна Рада не скасувала карантин вихідного дня, Україна обігнала Францію за кількістю нових випадків коронавірусу, а також протести під парламентом.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 17 листопада.

Новини про коронавірус

Медики підтвердили в Україні ще 11 тисяч 968 випадків коронавірусної хвороби. Відповідні дані навів керівник МОЗ Максим Степанов на сторінці в соціальних мережах. Посадовець зазначив, що 16 листопада недугу виявили в 565 медичних працівників та 516 дітей.

Україна опинилася на 12 місці за кількістю нових випадків коронавірусу серед інших держав. Так , Україна обігнала Францію, яка опинилася на 13 місці. Від початку пандемії число хворих на COVID-19 встановилось на рівні 557 тисяч 657.

Хворого на коронавірус мають лікувати навіть у тому випадку, якщо відсутня декларація з сімейним лікарем. Відповідну заяву зробив керівник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов.

Сезон COVID-19 – це зимовий період. Саме у цей час рівень захворюваності різко зростає, адже збудник стає ще активнішим. Відповідну заяву зробила інфекціоніст Ольга Голубовська.

Головні новини політики за 17 листопада

У вівторок, 17 листопада, ВРУ розглянула проєкт постанови щодо скасування карантину вихідного дня. Голосування за відповідну пропозицію провалилось. Постанова отримала лише 149 голосів “за”. Рішення не ухвалили.

Під будівлею Верховної Ради у Києві активісти влаштували акцію протесту. Вони вимагають відтермінувати запровадження касових апаратів для приватних підприємців. Як відомо, демонстранти прорвали огорожу на площі Конституції перед ВР і намагаються потрапити до будівлі.

7 листопада Анатолій Гунько склав присягу народного депутата України. Відомо, що Гунько переміг на довиборах до Ради на 208 окрузі. Нардеп увійшов до складу фракції “Слуга народу”.

В уряді пояснили введення карантину вихідного дня. Про це розповів міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов. Так, головна мета посилення карантину в Україні – розірвати ланцюжок захворюваності та зменшити показники хоча б в два рази.

Головні новини світу за 17 листопада

Капсула SpaceX з чотирма космонавтами прибула на Міжнародну космічну станцію. Як відомо, на борту SpaceX перебувало 4 космонавти. Відзначається, що вони пробудуть на Міжнародній космічній станції до весни.

Влада Ізраїлю найближчим часом планує посилити карантинні обмеження, введені через пандемію коронавірусу. Після засідання уряду було вирішено запровадити нічну комендантську годину в “помаранчевих” населених пунктах і знову підняти штрафи за порушення карантину.

Тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін заявила, що Україна має пройти через декілька серйозних викликів на шляху до вступу в НАТО. Зокрема, вона виокремила російську агресію та боротьбу з корупцією та згадала про кібератаки та дезінформацію.

Кримінальні новини за 17 листопада

У Житомирській області зранку, 17 листопада, сталась кривава ДТП, у якій загинуло троє людей. ДТП сталась під Житомиром. Там водій автомобіля Skoda Fabia раптово виїхав на смугу зустрічного руху та врізався у вантажівку. Удар був настільки сильним, що автомобіль буквально розірвало, а вантажівка злетіла у кювет.

У Дніпрі група педофілів на камеру ґвалтували неповнолітніх дітей. Потім вони продавали відео збоченцям. Відзначається, що загалом у справі про зґвалтування фігурує 5 осіб. Чотирьох уже затримано. В помешканні одного із фігурантів напередодні правоохоронці провели обшук, під час якого вилучено докази сексуального насильства над неповнолітніми.

Новини спорту за 17 листопада

Гравець київського футбольного клубу “Динамо” Жерсон Родрігес здав позитивний тест на коронавірус, перебуваючи у збірній Люксембургу. Футболіст став одним з двох футболістів національної команди, у яких було виявлено COVID-19.

Через рішення головного лікаря швейцарського кантону Люцерн національну збірну України з футболу відправили на карантин. Таким чином, рішення щодо матчу Швейцарія – Україна залежить в УЄФА.

За словами головного лікарня кантону Люцерн Роджера Харшталль, ситуація з коронавірусом у збірній України з футболу вийшла з-під контролю. Саме тому він вирішив скасувати її матч п’ятого туру Ліги націй проти Швейцарії.

Новини економіки за 17 листопада

За 5-6 років Україна заробляє понад 3 мільярди доларів за навчання іноземців у вишах. У відомстві зазначили, що за один рік іноземний студент витрачає близько 6-8 тисяч доларів.

Національний банк України встановив офіційний курс євро на 18 листопада 2020 року. Як відомо, європейська валюта подорожчала на 15 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем.

Новини Львова за 17 листопада

504 випадки коронавірусу підтвердили на Львівщині за минулу добу. Про це свідчать дані штабу з протидії COVID-19, інформує пресслужба Львівської міської ради. У відомстві зазначили, що число інфікованих недугою в області зросло до 37 тисяч 970 осіб. Летальних випадків зафіксували 1081. У свою чергу, повністю вилікувались від небезпечної хвороби 24 тисяч 902 пацієнти.

ІА "Вголос": НОВИНИ