У Москві відразу після повернення з Німеччини затримали опозиціонера Олексія Навального, у Чорному морі затонуло судно з українськими моряками, а Кабмін планує знизити ціни на газ для населення.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини за 17 січня

Головні новини про коронавірус:

Минулої доби в Україні зафіксовано 5 990 заражень на коронавірус. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Також за добу померло 116 людей. Госпіталізації потребувала 2 131 людина. Вилікувалося за добу 8 777.

Найбільше хворих минулої доби виявили у Києві та Київській області. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Як зазначається, за останню добу найбільше заражень коронавірусом було зафіксовано у Києві (793), Київській області (362), Запорізькій області (332), на Одещині (330) та Миколаївщині (328).

 

Головні новини політики за 17 січня

У понеділок, 18 січня, Кабінет міністрів України планує зменшити ціну на газ для населення до 6,99 гривень за кубометр. Про це повідомила заступник голови ОП Юлія Свириденко. За її словами, з 1 лютого ціна на газ становитиме 6,99 гри за кубометр. Це впровадження буде діяти протягом карантину, але не пізніше 31 березня 2021 року.

У Броварах, що на Київщині, правоохоронці затримали п’ятьох жителів Києва, які приїхали до міста задля того, щоб взяти участь у виборчих “каруселях”.За версією слідства, один з жителів міста повідомив правоохоронцям про прописку за місцем проживання п’ятьох чоловіків, яких він не знає і дозволу на реєстрацію він їм не надавав.

Міністерство закордонних справ заявило, що на судні, яке затонуло біля берегів Туреччини, перебувало 10 громадян України та двоє іноземців.  Про це повідомив речник дипломатичного відомства Олег Ніколенко. Він додав, що наразі тривають пошуки ще 4 осіб. Ніколенко зауважив, що двоє моряків загинули, тоді як шістьох людей вдалося врятувати.

Головні новини світу за 17 січня

Лідер російської опозиції Олексій Навальний повернувся до Москви у неділю, 17 січня. Про це свідчать дані порталу Flight Radar 24. Цікаво, що літак авіакомпанії “Перемога”, на борту якого летів політик, приземлився в аеропорту “Шереметьєво” о 19:10 за київським часом, хоча раніше заявляли, що літак здійснить посадку в аеропорту “Внуково”.

У неділю, 17 січня, російського опозиціонера та політика Олексія Навального затримали на прикордонному контролі в аеропорту “Шереметьєво”. Представники Управління федеральної служби виконання покарань підтвердили інформацію про затримання Навального.

У неділю, 17 січня, в Амстердамі правоохоронці розігнали акцію протесту на Музейній площі. Влада столиці Нідерландів заборонила проводити протестну акцію та прийняла екстрене рішення, коли стало відомо, що люди все одно зібралися на площі. Після численних закликів розійтися поліції та кінним підрозділам довелося втрутитися в ситуацію.

ІА "Вголос": НОВИНИ