Коронавірус продовжує встановлювати нові рекорди, Зеленський зробив гучну заяву про незалежність України, у Києві та Львові запроваджують локдаун.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 18 березня.

Новини про коронавірус за 18 березня

В Україні продовжує зростати захворюваність на коронавірус. Так, минулої доби заразилася рекордна кількість українців з початку 2021 року. За минулу добу заразились 15 053 людини, найбільше інфікованих у місті Київ (1092).

В Україні за минулу добу від коронавірусу вакцинувалася ще 9831 особа. Станом на 18 березня першу дозу вакцини отримали вже 81 754 особи. Ще один чоловік отримав вже дві дози. Найбільше щеплень за вчора зробили в Києві - 880, а за весь час - в Донецькій області (6904).

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що столична міська влада ухвалила рішення про запровадження у місті локдауну із 20 березня. Жорсткий карантин триватиме упродовж трьох тижнів, тобто до 9 квітня. На такий крок міська влада пішла у зв'язку зі значним приростом хворих на коронавірус.

Головні новини політики за 18 березня

Володимир Зеленський та його дружина 18 березня зустріли у Києві литовську делегацію. На церемонії перша леді України з'явилася в стильному образі. Олена Зеленська обрала для такої події пальто кольору марсала з накладними кишенями. Талію підкреслив широкий пояс.

Українська влада «перекриє кисень» тим особам, які діють проти нашої держави, намагаючись зруйнувати незалежність. Президент зазначив, що давав присягу захищати український суверенітет, він обіцяє продовжувати це роботи.

У Дніпрі контррозвідники СБУ затримали шпигуна окупаційної «служби безпеки» незаконного утворення «ДНР». Злочинець збирав розвідувальну інформацію для так званого “Міністерства державної безпеки” терористичної організації “Донецька Народна Республіка”.

Головні новини світу за 18 березня

Нещодавно в Єгипті раптово помер 21-річний українець Антон Зінкевич. Як з’ясувалося, Зінкевич був сином настоятеля Свято-Троїцького духовного центру, який розташований у Тернополі.

Президент Росії Володимир Путін відреагував на нещодавну заяву президента США Джо Байдена про те, що лідер РФ - вбивця і невдовзі заплатить за втручання у президентські вибори США.

Головні новини Львова за 18 березня

За минулу добу на території Львівської області лабораторні центри здійснили 2 715 ПЛР-тестів на коронавірус. Так, на Львівщині зафіксували 1 092 нові випадки інфікування недугою. З них у м. Львові - 546. У холодильнику залишків проб не залишилося.

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львівської області під час засідання ухвалила рішення про запровадження на території Львівщини із 19 березня посиленого карантину.

ІА "Вголос": НОВИНИ