В Україні зафіксували понад 12 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби, українська вакцина-кандидат від COVID-19 пройшла доклінічні випробування, НАБУ повідомило заступнику голови Офісу Президента Олегу Татарову підозру в причетності до корупції.

ІА “Вголос” пропонує вам головні новини за 18 грудня.

Головні новини про коронавірус

В Україні зафіксували 12 630 нових випадків коронавірусної хвороби. З них на COVID-19 захворіли 620 дітей та 552 медпрацівники. Від ускладнень хвороби померли 260 людей, а 12 866 осіб побороли небезпечну недугу.

Українська вакцина-кандидат від COVID-19 пройшла доклінічні випробування. Вакцина готується до початку клінічних випробувань. Глава МОЗ наголосив, що цей процес потребуватиме тривалого часу.

Головні новини політики за 18 грудня

У Верховній Раді обрали нового міністра з питань ветеранів. Нею стала Юлія Лапутіна. За її призначення проголосували 248 народних депутатів. Після голосування Лапутіна склала присягу міністра.

НАБУ повідомило заступнику голови Офісу Президента Олегу Татарову підозру в причетності до корупції. Слідство вважає, що Татаров міг бути причетний до надання хабара на посаді топ-чиновника будівельної компанії “УкрБуд”.

Володимир Зеленський провів перемовини з представниками турецької делегації. Зокрема, на зустріч із Зеленським прибули керівник Міністерства оборони Туреччини Хулусі Акар та міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу.

Приморський районний суд Одеси ухвалив нове рішення щодо активіста Сергія Стерненка. Колегія суддів відправила обрала Стерненку запобіжний захід. Підозрюваний перебуватиме під нічним домашнім арештом.

Головні новини економіки за 18 грудня

Національний банк України встановив офіційний курс долара і євро на 18 грудня. Відомо, що вартість євро зросла аж на 27 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем. Долар, своєю чергою, подорожчав на вісім копійок.

Кабмін уклав з ЄБРР кредитну угоду на 450 млн євро. Кошти планують спрямувати на ремонт автошляхів та на підвищення безпеки на дорогах, що сполучають Україну з ЄС та Київ з Чорним морем.

У МВФ заявили, що перегляд угоди з Україною почнеться у грудні. Через пандемію місія обговорюватиме з Україною останні економічні події дистанційно.

 

Головні новини світу за 18 грудня

У світі вакцинувалися від COVID-19 понад мільйон людей. Найбільше людей, які вакцинувалися, – в Китаї.  Там щеплення зробили 650 тисяч людей.

Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки запровадило нові санкції проти російських та китайських компаній. Також у санкційний список внесли більше 60 компаній з Китаю.

Головні новини Львова за 18 грудня

У Львові вибухнув житловий багатоповерховий будинок. Декілька людей постраждали, їх з місця події забрали карети “швидкої допомоги”.

У переддень свята Миколая у Львові засяяла новорічна ялинка. Її встановили на площі перед Оперним театром, а на верхівку помістили Різдвяну зірку.

ІА "Вголос": НОВИНИ