ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 18 листопада.

Новини про коронавірус

Українці зможуть набагато легше пережити зимовий період з карантинними обмеженнями.Він наголосив, що ця цьогорічна зима буде дуже важкою через пандемію коронавірусу. Степанов також додав, що коронавірусні обмеження, які запровадив Кабмін, допоможуть хоча б стримати  приріст випадків інфікування коронавірусною інфекцією на поточному рівні та уникнути його стрімкого зростання.

В Україні вступили в дію зміни до постанови Уряду щодо впровадження так званих “пріоритетних годин” на час карантину. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує пресслужба відомства. Дані нововведення будуть діяти з 10:00 до 12:00 в закладах торгівлі.

Глобальний механізм COVAX підтвердив виділення Україні вакцини від коронавірусу. Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в Facebook. Відомо, що Україна включена в роботу глобального механізму COVAX. Безкоштовно вакцинуватися зможуть 20% українців

Головні новини політики за 18 листопада

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що комітет Генасамблеї ООН підтримав оновлену резолюцію щодо прав людини в окупованому Криму. Дипломат також додав, що після схвалення резолюції у грудні, вдасться консолідувати тиск на Росію, щоб держава-окупант дотримувалася міжнародних зобов’язань, зокрема міжнародного гуманітарного права.

Зустріч у “нормандському форматі” лідерів України, Німеччини, Франції та Росії планують провести до 24 грудня 2020 року. Про це розповів речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає РБК-Україна. До цього часу Україна також хоче провести обмін утримуваними особами.

На борту літака президента України Володимира Зеленського займуться покращенням супутникового інтернету. Тендер на це виграла компанія “Etihad Airways Engineering LLC” із Об’єднаних Арабських Еміратів.Про це пише “Оглядач”. Як відомо, на дану послугу Україна виділить аж 32,40 мільйона гривень.

Якщо комунальні заклади, підпорядковані міським радам, не дотримуватимуться карантинних обмежень, мерів міст будуть штрафувати. Відповідну заяву зробив міністр Кабміну Олег Немчінов в ефірі одного з телеканалів. Наразі правоохоронці наклали штрафи на власників багатьох установ, серед яких найбільше готельно-ресторанних закладів.

Новини економіки за 18 листопада

Україна може отримати наступний транш Міжнародного валютного фонду наприкінці 2020 або на початку 2021 року. Про це в ефірі в ефірі одного з українських телеканалів заявив представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан. Водночас Україна має погодити з МВФ три основні питання.

Кабмін до кінця тижня подасть у Верховну Раду проект державного бюджету на 2021 рік. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив представник Кабміну в парламенті Василь Мокан. За його словами, зараз уряд активно обговорює проект держбюджету з Міжнародним валютним фондом.

Кабмін схвалив законопроект щодо впровадження професійної накопичувальної системи для зайнятих на ризикових професіях осіб. Про це йшлось на засіданні Кабміну. Наразі така система стосуватиметься осіб молодше 35 років

Головні новини світу за 18 листопада

У Берліні (Німеччина) люди вийшли на масові протести проти розширення повноважень уряду щодо стримування пандемії коронавірусу. Напередодні у Бундестазі обговорювали питання щодо законопроєкту, який узаконить введення правил, покликаних взяти під контроль пандемію коронавірусу. Зокрема, йдеться про дотримання дистанції, носіння масок у громадських місцях, закриття магазинів і ресторанів.

Міністр продовольства Данії Могенс Йенсен  вирішив піти на пенсію через критику Уряду його рішення знищити всіх норок в країні через виявлену в них мутацію коронавірусу. Йенсен пояснив, що вирішив звільнитися після того, як у парламенті його жорстко розкритикували, оскільки, як з’ясувалося, він  не поцікавився, чи є законодавча база для знищення всіх норок в Данії.

Новини Львова за 18 листопада

Українські правоохоронці виявили та заблокували нелегальний механізм постачання на “Львівську залізницю” неякісних запчастин російського виробництва. Зокрема, йдеться про запчастини, які були непридатні для використання. Про це повідомила пресслужба СБУ.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ