РНБО ввела санкції проти президента-втікача Януковича, Азарова та правоохоронців-зрадників, Верховна Рада скасувала засідання через карантин.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 19 березня.

Новини про коронавірус і карантин

Кількість хворих на COVID-19 в Україні продовжує невпинно зростати. За минулу добу зафіксували найбільше випадків від початку поточного року. Лікарі встановили діагноз «коронавірус» 15 тисячам 850 особам.

19 березня у Верховній Раді скасували пленарні засідання з 29 березня по 2 квітня. Засідання скасували через введення у Києві жорсткого карантину. У цей час депутати працюватимуть в комітетах, комісіях та депутатських фракціях.

З 21 березня у Київській області посилюють карантинні обмеження. Таке рішення ухвалили 19 березня на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Карантин на Київщині вирішили посилити через збільшення кількості нових випадків коронавірусу.

Головні новини політики за 19 березня

Рада національної безпеки та оборони України ввела санкції проти експрезидента-втікача Віктора Януковича, його прем'єр-міністра Миколи Азарова та правоохоронців-зрадників. Санкційний список РНБО ухвалила під час сьогоднішнього засідання.

Президент Литовської Республіки Гітанас Науседа виступив у Верховній Раді України в рамках свого дводенного дводенного візиту до нашої держави на запрошення Володимира Зеленського. Варто зауважити, що свою промову він виголошував українською мовою.

19 березня на своєму засіданні Апеляційний суд м. Києва ухвалив рішення про те, щоб дозволити розповсюджувати книгу журналіста й історика Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса».

Головні новини економіки за 19 березня

Національний банк України встановив новий курс валют на останній робочий день тижня. 19 березня ціна долара і євро знову знизилася після зростання. Перед вихідними американська валюта здешевіла на 1 копійку. Вартість долара встановилася на рівні 27,68 грн.

Головні новини світу за 19 березня

Німеччина, Франція та інші європейські країни оголосили про плани відновити використання вакцини COVID-19 від AstraZeneca. Регуляторні органи ЄС та Великобританії підсилили впевненість у вакцині, заявивши, що її переваги перевищують ризики.

Міністерство оборони Туреччини заявило, що з боку Сирії відбувся ракетний обстріл. Зокрема повідомляється, що ракети впали на безлюдних територіях у провінції Кіліс на Півдні країни. Після обстрілу збройні сили Туреччини відкрили вогонь у відповідь по тих місцях, звідки прилетіли ракети.

Новини Львова за 19 березня

За минулу добу на території Львівської області лабораторні центри здійснили 3 472 ПЛР-тести на коронавірус. Так, на Львівщині зафіксували 1 140 нових випадків інфікування недугою. З них у м. Львові - 491.

ІА "Вголос": НОВИНИ