Міністерство закордонних справ підтвердило інформацію про захоплення українських моряків в полон біля берегів Нігерії, у Польщі все більше людей не задоволені діяльністю церкви, а в Україні вступили в дію нові карантинні обмеження.

ІА «Вголос» пропонує вас актуальні новини за 19 грудня.

Головні новини про коронавірус: кількість хворих в Україні стрімко наближається до 1 млн.

За останню добу в Україні зафіксували 11 742 нових випадків зараження коронавірусом. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Facebook. Як зазначається, за добу також захворіло 547 дітей та 481 лікар. Також було зафіксовано 213 смертей, в той час, як вилікувалися 13 314 осіб.

Від сьогодні в Україні набули чинності оновлені заходи карантину, які обмежують роботу закладів харчування, проведення масових заходів у закладах освіти і приміщенні церков. Про це йдеться на сайті Кабміну. Також продовжуватимуть діяти введені раніше обмеження. Кабмін також ввів посилений карантин з 8 по 24 січня 2021 року.

Головні новини політики за 19 грудня

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова заявила, що Росія продовжує посилювати репресії в тимчасово окупованому Криму. За її словами, репресивна кампанія перш за все спрямована проти кримських татар. Заступниця очільника МЗС додала, що Російська Федерація використовує пандемію коронавірусу для посилення репресивної політики на окупованому півострові.

Міністерство закордонних справ підтвердило, що 16 грудня шість громадян України, які працюють на судні, потрапило у полон до піратів  біля узбережжя Нігерії. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко. Речник МЗС наголосив, що дана справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та причетних українських посольств.

Головні новини світу за 19 грудня

Американський уряд ввів нові торгівельні санкції проти Китаю. Вони стосуються суб’єктів, які причетні до порушення прав людини, викрадення комерційної таємниці в США і експансії КНР в регіоні. Про це повідомили у прес-службі Держдепу США. Як зазначається, санкції були задіяні проти чотирьох суб’єктів з Китаю у зв’язку з наданням уряду КНР матеріалів для ДНК-тестів і обладнання, що сприяло порушенню прав людини в Китаї.

У Туреччині, в одній із лікарень, де лікують хворих на коронавірусну інфекцію, стався потужний вибух. Трагедія сталася 19 грудня через поломку кисневого апарату у медзакладі м. Газіантеп, що на півдні Туреччини. На місце трагедії відразу приїхали місцеві правоохоронці та пожежники.

У сусідній Польщі церква стрімко втрачає своїх прихильників. Все більше жителів Польщі негативно оцінюють діяльність церкви. Найімовірніше, що така статистика пов’язана з гучним скандалом, який спалахнув  через справи про виявлення педофілії серед священників. Відомо, що у березні 2020 року 57%  громадян Польщі позитивно оцінювали діяльність церкви, тоді як кількість осіб, яким не подобалися дії священників не перевищувала 32%.

Головні новини Львівщини за 19 грудня

На Львівщині 19 грудня посеред ночі сталася смертельна ДТП. Про це поінформували у департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОДА. Трагедія трапилася близько 01:07 год на трасі Тернопіль-Львів-Рава-Руська між селами Червоне – Велика Вільшаниця Золочівського району.

ІА "Вголос": НОВИНИ