ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 19 листопада.

Новини про коронавірус

Міністр охорони здоров'я заявив, що Україна зможе отримати вакцину проти коронавірусу за механізмом COVAX кількома траншами. Степанов додав, що обсяг першого траншу становить 1,2 млн доз вакцини. За його словами, першими вакцину отримають медпрацівники.

В Україні зафіксували новий коронавірусний рекорд за кількістю нових випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу небезпечну інфекцію виявили у 13 357 людей. Очільник МОЗ додав, що найбільше українців захворіли у  Києві, Дніпропетровській та Київській областях.

Глава держави Володимир Зеленський підписав закон про штрафування за відсутність маски у громадських місцях. На сайті Офісу президента пояснили, що новий закон має допомогти призупинити темпи поширення  коронавірусної інфекції в Україні. У Зеленського сподіваються, що запровадження штрафів зменшить кількість випадків зараження коронавірусом і допоможе зменшити навантаження у лікарнях.

Очільник європейського підрозділу ВООЗ Ханс Клюге пояснив, як саме можна уникнути введення повного локдауну, як це було навесні 2020 року. Він наголосив, що носіння масок – це один з найкращих способів призупинити темпи поширення коронавірусної інфекції. Він також наголосив, що введення жорсткого карантину - це країні заходи.

Головні новини політики за 19 листопада

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з послами членів «G7», на якій пообіцяв, що очільник НАБУ Артем Ситник не втратить посаду в грудні 2020 року. Дипломати та президент також обговорили ймовірні загрози, які через рішення КСУ виникають перед НАБУ.

Російська влада дуже бурхливо відреагували на прийняття Третім комітетом Генеральної Асамблеї ООН проєкту резолюції щодо ситуації на території окупованого Криму. Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що це рішення є політичним та заангажованим. Вона також додала, що даний документ не висвітлює реальної ситуації з правами людини в окупованому Криму.

19 листопада правоохоронці провели обшуки у Національному музеї Революції гідності, в Києві. Відомо, що обшуки також провели вдома у директора музею Ігоря Пошивайла. Слідчі дію проводили правоохоронці з відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління.

Тристороння контактна група провела чергове засідання щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Перемовини проводили представники гуманітарної підгрупи. За попередньою інформацією, сторонам вдалось домовитись про розблокування окупантами роботи КПВВ “Щастя” та “Золоте”.

В ОРДЛО заявили, що до погодження дорожньої карти реалізації мінських домовленостей у ТКГ обміну полоненими між Україною та Росією не буде. Окупанти наполягають на тому, що рішення про ухвалення дорожньої карти повинна винести Верховна Рада України. Найманці Росії готові відновити діалог та домовитись про обмін виключно після погодження документу.

Головні новини економіки за 19 листопада

 19 листопада на закритті торгів на міжбанку продовжились валютні коливання. Ціна долара продовжила різко зростати, а євро – невпинно зміцнює позиції. Про це свідчать дані торгів.

Головні новини світу за 19 листопада

Сполучені Штати Америки підтримали України та виступили проти повернення Російської Федерації до G7. Відповідний документ ухвалила палата представників Конгресу. Він забороняє використання вашингтонською адміністрацією федеральних коштів в цілях “підтримки або сприяння участі Росії в засіданнях G7 і відновлення G8 за участю РФ”.

Острівна країна Самоа, яка знаходиться у Тихому океані, повідомила про перший випадок інфікування коронавірусом. Відомо, що коронавірус діагностували у моряка, який нещодавно прибув із Нової Зеландії, коли він проходив обов’язковий карантин. Чоловік наразі перебуває в ізоляторі в лікарні.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ