В Україні зростає захворюваність коронавірусом, Олег Ляшко підробив виграшний лотерейний білет, РНБО запровадила санкції проти Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Інформаційна агенція «Вголос» пропонує вам підбірку найголовніших новин за п’ятницю, 19 лютого.

Новини про коронавірус

За попередню добу, 18 лютого, в Україні зафіксували 6 531 новий випадок коронавірусної недуги. Так, загальна кількість хворих становить 1 293 672 осіб. Зокрема одужали 5 857 пацієнтів; померли 120 осіб;

Міністерство охорони здоров'я Польщі заявляє про початок третьої хвилі коронавірусу. Так, у п'ятницю, 19 лютого, в країні зафіксували 8 777 випадків коронавірусу за добу.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна отримуватиме вакцину від COVID-19 двома способами. Перший – прямі закупівлі, другий – за допомогою механізму глобального доступу COVAX.

Новини політики

Оголошення вироку активісту з Одеси Сергію Стерненку відклали на 23 лютого. Відповідне рішення ухвалив Приморський райсуд Одеси. Стерненко припустив, що засідання перенесли через тиск з боку ОГПУ та ОП. Відомства нібито вимагають негайно його ув’язнити.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков заявив, що колишній народний депутат України Олег Ляшко підробив виграшний білет лотереї на суму 571 045 гривень.

Відбулося засідання РНБО, під час якого прийняли низку важливих рішень для України. Було вирішено запровадити санкції проти 19-ти юридичних та 8-ми фізичних осіб за фінансування тероризму. РНБО також  прийняла таємне рішення у зв'язку із погіршенням ситуації в зоні проведення бойових дій на Донбасі. РНБО також ухвалила рішення про повернення народу України частини нафтопроводу «Самара – Західний напрямок».

Секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу заявив, що проти народного депутата від фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука запровадили санкції за фінансування тероризму. Вони вводяться на все майно і діятимуть три роки.

Новини економіки

У п'ятницю, 19 лютого, в обмінних пунктах продовжила змінюватися ціна валюти. Валютні коливання не припиняються від початку тижня. Після стрімкого зниження вартість євро та долара знову зросла.

Новини світу

У Єгипті на трасі Шарм-ель-Шейх-Каїр туристичний автобус потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. В результаті аварії багато людей отримали травми. Відомо, що серед пасажирів, які перебували в автобусі, були й українці. Мінімум троє з них отримали травми.

В Індії стався теракт, внаслідок якого загинули двоє правоохоронців. Пригода сталася в місті Срінагар, що знаходиться в регіоні Кашмір.

У Росії у м. Санкт-Петербурзі у Генеральному консульстві України на українського прикордонника напав чоловік з ножем. Невідомий раптово напав на охоронця установи як тільки йому відчинили двері. Військовий отримав два ножових поранення. Він вчасно зреагував, тому нападнику не вдалося його серйозно поранити.

Новини Львівщини

Минулої доби, 18 лютого, у Львівській області підтвердили 422 нових випадки коронавірусу. Так, загальна кількість інфікованих в області зросла до 75 491 особи.

ІА "Вголос": НОВИНИ