В Україні продовжує зростати кількість хворих на коронавірус, влада скасувала карантин вихідного дня, рівень захворюваності на ГРВІ різко збільшився

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 2 грудня.

Новини про коронавірус за 2 грудня

Кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати. За минулу добу додалося ще 13 141 нових випадків COVID-19. Від початку пандемії захворіло вже 758 тисяч 264 людини, число летальних випадків збільшилось до 12 тисяч 717.

За минулу добу, 1 грудня, в Україні одужали від коронавірусу 13 882 пацієнтів. Це вважається найбільшим показником за весь час пандемії. Попередній рекорд осіб, яким вдалося вилікуватися від коронавірусу, складав 10 762 за добу. Таку кількість одужань зафіксували 6 листопада.

Орієнтовно двісті тисяч хворих на ГРВІ зафіксували в Україні за минулий тиждень. Станом на початок грудня епідемічний поріг у нашій державі перевищено майже на 9 %. В країні триває вакцинація проти грипу, її здійснили лише трохи більше ста тисяч громадян.

Головні новини політики за 2 грудня

Парламент ухвалив у другому читанні законопроєкт №3118 про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Закон спрямований на забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ.

У 2021 році в Україні не планують створювати окремий фонд для боротьби з COVID-19. Витрати розподілятимуть тепер окремо по міністерствах. Можливо існуватимуть окремі фонди, наприклад, у Міносвіти, МОЗ, Міноборони, МВС.

Рішення про посилення карантину зараз обговорюють і уряд має про нього повідомити мінімум за 7 днів до введення. Голови міст та керівники ОДА підтримують повну або часткову заборону діяльності святкових ярмарків.

В Україні скасували карантин вихідного дня. Відтак, по країні діятимуть обмеження помаранчевої зони. При цьому обмеження жовтої і зеленої зон зберігаються.

Новини економіки за 2 грудня

У середу гривня продовжила стрімко втрачати позиції. Згідно з курсом Національного банку України, американська валюта зросла у ціні на 6 копійок та встановилася на рівні 28,55 грн. Тим часом вартість євро зросла на 7 копійок – до 34,21 грн.

Головні новини світу за 2 грудня

Влада Великобританії першою у світі схвалила вакцину від коронавірусу від компанії Pfizer і BioNTech. Таким чином, у Великобританії вже з наступного тижня можна буде зробити вакцинацію даним препаратом.

В Росії продовжує зростати число хворих на коронавірус осіб. Як відомо, вчора небезпечну недугу виявили у 25 345 росіян. Крім зростання кількості випадків хвороби, у РФ росте смертність від цієї недуги. За минулу добу від коронавірусу померли 589 осіб.

Європейський союз може ввести нові санкції проти Олександра Лукашенка. У ЄС вимагають піти на поступки та припинити насильство проти білоруського народу. Санкції, які були введені раніше, стосувалися прихильників правлячого режиму.

Новини Львова за 2 грудня

Коронавірусну недугу підтвердили у 586 жителів Львівської області. Серед нових заражених 397 мешканців Львова. Кількість хворих від початку року в регіоні збільшилась до 47 477. За вчорашній день від ускладнень хвороби померли 21 особа. Загалом в області зафіксували 1 276 летальних випадків.

ІА "Вголос": НОВИНИ