В Україні зафіксували майже 20 тисяч випадків коронавірусу за добу, а Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Байденом.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини станом на 2 квітня.

Новини про коронавірус за 2 квітня

В Україні зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус. За добу інфікувалися майже 20 тисяч українців. За минулу добу заразилися 19 893 осіб, госпіталізували 5 040 осіб, одужали 10 287 осіб, померли 433 людини, а також робили 128 727 тестувань.

Новини політики за 2 квітня

У п’ятницю, 2 квітня, глава держави Володимир Зеленський провів перемовини із очільником США Джо Байденом. Згідно з даними ЗМІ, телефонна розмова Зеленського та президента Сполучених Штатів Америки Байдена нещодавно закінчилася.

В Україні наразі не планують вводити загальнонаціональний локдаун. В Україні планують дотримуватись політики адаптивного карантину, згідно з яким жорсткі карантини будуть вводити локально.

Кримінальні новини за 2 квітня

У Харкові сьогодні вранці пролунав потужний вибух на одному з підприємств. В результаті один чоловік загинув, ще один постраждав. Як повідомили рятувальники, в металевому ангарі стався вибух резервуару. В результаті була зруйнована будівля.

У Харківській області 2 квітня сталася смертельна аварія. Трагедія трапилася о 06:20 год у м. Барвінкове по вулиці Богдана Хмельницького. За даними правоохоронців, 27-річний водій мотоцикла разом із  22-річним пасажиром їхали у напрямку с. Рідне.

Сьогодні в Одесі вибухнула газоповітряна суміш в одному із житлових будинків. Про це повідомили у пресцентрі Державної служби з надзвичайних ситуацій. У ДСНС розповіли, що інцидент стався в Суворовському районі міста о 14:30. Вибух пролунав на провулку Хуторський.

Новини Львівщини за 2 квітня

Львівщина стала епіцентром коронавірусу в Україні. Так, в області виявили 1668 випадків COVID-19, що стало новим рекордом. Станом на 2 квітня у Львові та області підтвердили 106 479 випадків інфікування коронавірусом. Померло 2 672 пацієнти, а одужали 80 141 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ