В Україні зафіксували майже 7 тисяч новин випадків коронавірусу, Володимир Зеленський звернувся до «слуг народу» через рішення КСУ та робота Кримської платформи.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 2 листопада.

Новини про коронавірус

За добу в Україні зафіксували 6 754 нових випадків інфікування коронавірусом. Найбільше нових хворих виявили у Харківській (+817), Львівській (+464), Чернівецькій (+418) і Житомирській (+398) областях та в Києві (+507).

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні немає проблем з медичним киснем для лікарняних ліжок.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів заразився коронавірусом.

Головні новини політики за 2 листопада

Останні рішення КСУ – це прямий та надзвичайно швидкий шлях до кровопролиття в Україні. З відповідними словами президент звернувся до нардепів з парламентської фракції “Слуга народу” перед засіданням, яке відбудеться сьогодні.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, народний депутат від “Слуги народу” Анастасія Радіна припускає, що будь-які зміни до закону про запобігання корупції, які вноситимуться для врахування позиції Конституційного суду, можуть знову бути визнані неконституційними.

Україна запросила до участі в роботі Кримської платформи ще одну державу – Францію. Про це інформує пресслужба Міністерства закордонних справ.

Новини економіки за 2 листопада

Гривня продовжує втрачати позиції на валютному ринку. Національний банк встановив курс валют на понеділок, 2 листопада.

У понеділок, 2 листопада, в обмінних пунктах продовжилось зміцнення долара, а ціна євро теж стрімко збільшується. Валютні коливання знову розпочалися на початку нового тижня. Про це свідчать дані торгів.

Новини криміналу за 2 листопада

У м. Хмельницьку через отруєння чадним газом загинуло двоє маленьких дітей. Відзначається, що трагедія сталась у центрі міста в багатоквартирному житловому будинку. Там чадним газом отруїлось двоє маленьких хлопчиків.

На Полтавщині у лісі знайшли труп 21-річної дівчини. Серед дня напередодні вона вийшла з дому і зникла в невідомому напрямку.

Головні новини світу за 2 листопада

Прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія здав позитивний тест на коронавірус. Як відомо, чиновник буде лікуватися вдома.

Міжнародний експерт Юрій Олійник вважає, що Дональд Трамп виграє президентську гонку в США.

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон прогнозує вдвічі вищу смертність від коронавірусу цієї зими, ніж було під час першої хвилі пандемії. Так, Джонсон хоче запропонувати британському парламенту ввести локдаун на один місяць.

Новини Львова за 2 листопада

На Львівщині виявлено 464 нових випадки інфікування коронавірусом. Безпосередньо у Львові зафіксували 102 випадки зараження коронавірусною інфекцією.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ