В Україні підтвердили майже 2,4 тисяч хворих на коронавірус, а в Первомайську спалахнула пожежа у торговому центрі «Епіцентр».

ІА Вголос пропонує вам найактуальніші новини за 2 лютого.

Новини про коронавірус

В Україні додалося ще майже 2,4 тисячі хворих на коронавірус. Загальне число інфікованих подолало позначку в 1,22 млн. Максим Степанов наголосив, що 1 лютого фахівці провели майже 32 тисячі тестів на COVID-19. Серед нових інфікованих 213 медичних працівників та 117 дітей.

Очільник МОЗ Максим Степанов пояснив, що відомство не регулює питання щодо появи вакцини проти коронавірусу на комерційному ринку. Проте, міністр припустив, що не варто чекати появи препарату в українських аптеках раніше літа.

2 тисячі 394 випадки COVID-19 зафіксували в Україні за минулу добу. Загальне число хворих на коронавірус збільшилось до 1 млн 223 тисячі 879. Станом на ранок вівторка, 2 лютого, жодний регіон нашої держави не відповідає критеріям, необхідним для послаблення карантину. 

В Україні можуть змінити національний план вакцинації від коронавірусу, щоб український президент міг першим отримати вакцину.  За його словами, Зеленський хоче своїм прикладом показати, що вакцинація важлива і її необхідно робити. Крім того, глава держави може зробити щеплення публічно.

Новини економіки

Засновник інвестиційної компанії Тарас Козак заявив, що найскладніші місяці для національної валюти вже позаду. Йдеться про грудень та січень. За його словами, з лютого зазвичай починається зміцнення гривні на валютному ринку. Експерт вважає, що для цього є декілька причин.

Україна веде перемовини з МВФ про створення спеціального фінансового суду. Повідомляється, що новий орган необхідний для врегулювання суперечок за банківськими кредитами.

Новини політики

Очільник партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко заявив, що вже найближчим часом нардепи вирішать, чи може скандальний нардеп Олександр Дубінський й надалі перебувати на посаді глави  Київської обласної організації.

Новини Львівщини

Медичні працівники виявили на Львівщині за минулу добу ще 114 випадків COVID-19. Про це повідомили у штабі з протидії коронавірусу. Відомо, що загальне число інфікованих в області збільшилося до 71 тисячі 446. Від початку пандемії повністю одужали від недуги 61 тис. 708 пацієнтів, летальних випадків підтвердили 2 тисячі 096.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ