ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 20 листопада.

Новини про коронавірус

У ВООЗ закликали світову спільноту не використовувати при лікуванні коронавірусної хвороби препарат “Ремдесивір”. Про це повідомляється в заяві Всесвітньої організації охорони здоров’я.Дослідження показали, що “Ремдесивір” не впливає на смертність від недуги. Також не було жодного впливу на покращення клінічного стану.

В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд. Вчора, 19 листопада, в Україні коронавірусну недугу підтвердили у 14 575 людей.

Дві фармацевтичні компанії подали запит на реєстрацію вакцини проти коронавірусу. Розробники також зробили заявки на реєстрацію в інші країни: Австралію, Канаду, Європу, Японію і Великобританію. Концерн планує виготовити до 50 млн доз вакцини у 2020 році і до 1,3 млрд доз до кінця 2021 року.

Головні новини політики за 20 листопада

Посли країн “Великої сімки” під час онлайн-зустрічі з Президентом України нагадали про необхідність чесного і прозорого відбору суддів КCУ. Раніше дипломати під час зустрічі з головою ВРУ Дмитром Разумковим закликали його зробити все можливе для вирішення конституційної кризи в Україні.

Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти обрало ескіз Великого гербу України, що спричинило скандал у мережі. Переможцем визнано проект Олексія Кохана. Він, до слова, також є співавтором Малого герба. Відзначимо, що даний ескіз був створений ще у 1997 році та вже брав участь у подібному конкурсі.

Кабмін призначив нового в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища. Ним став Юрій Бойко. Нагадаємо, раніше цю посаду займала Ольга Буславець. Відповідне рішення було ухвалено на позачерговому засіданні Уряду.

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з очільником Венеціанської комісії Джанні Букіккіо щодо конституційної кризи в Україні. Глава держави звернувся до Букіккіо з проханням провести незалежну експертизу та пояснити, що варто робити, аби уникнути незворотніх наслідків скандального рішення Конституційного суду щодо скасування е-декларування.

Головні новини економіки за 20 листопада

Денис Шмигаль провів переговори з МВФ щодо виконання Україною «маяків» програми Stand by. Шмигаль наголосив, що співпраця з МВФ – це ознака стабільності для офіційного Києва та всього міжнародного фінансового середовища.

На понеділок, 23 листопада, Національний банк України оприлюднив оновлений курс валют. Катастрофічний обвал гривні триває. Долар та євро невпинно зміцнюють власні позиції.

В 2021 році в Україні скасують виплату соціальних пенсій особам, які не мають потрібного стажу.Відзначається, з 2021 року ті, кому виповнилось 60 років, проте вони не мають трудового стажу не варто взагалі розраховувати на пенсії.

Головні новини світу за 20 листопада

Німецькі депутати відмовилися підтримати нову ініціативу щодо продовження будівництва російського газопроводу «Північний потік 2». Автором даного проєкту є радикальна партія «Альтернатива для Німеччини», члени якої переконані, що російський газопровід допоможе ФРН та Європі вирішити низку проблем.

У столиці Грузії - Тбілісі група невідомих осіб напала на офіс організації NBC (“Бізнес Капітал”) та захопили майже 10 заручників. Пізніше нападники погодилися відпустити двох заручників, проте в будівлі досі залишаються люди. МВС Грузії утримується від коментування ситуації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ