У столиці спіймали заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостивого, який їхав за кермом нетверезим;  Зеленський запросив нового президента США Джо Байдена в Україну; у Харкові у незаконноствореному пансіонаті для літніх людей трапилася пожежа, внаслідок якої загинули 15 осіб;

ІА “Вголос” пропонує вам актуальні новини за 21 січня.

Головні новини про коронавірус:

За минулу добу в Україні додалося понад 5 тисяч нових хворих на коронавірус. Крім того, в нашій країні померла рекордна кількість людей з початку року. Зокрема, захворіли 173 дитини та 229 медпрацівників. Також за минулу добу госпіталізовано – 1 811 осіб; летальних випадків – 241; одужало – 13 981 особа; здійснено тестувань за добу – 41 597 (зокрема методом ПЛР – 24 504, методом ІФА – 17 093).

У Польщі зафіксували перший випадок “британського” штаму коронавірусу. Так, інформацію про це підтвердило МОЗ країни. Відомо, що нову мутацію коронавірусу виявила лабораторія у Малопольському воєводстві. Туди були спрямовані 100 зразків для детального дослідження.

Угорщина схвалила російську вакцину від коронавірусу “Супутник V”. Повідомляється, що Національний інститут фармакології та безпеки харчування схвалив допуск російського препарату. Також країна схвалила вакцину компанії AstraZeneca.

Головні події в Україні за 21 січня

Співробітники Служби безпеки України прибули з обшуком до офісу ПрАТ “АК “Київводоканал” і затримали на хабарі заступника начальника одного з департаментів. Повідомляється, що посадовець вимагав 38,2 тисячі доларiв США вiд представника комерцiйної структури. За ці гроші Киïвводоканал мав видати дозвіл на розміщення рекламних об’єктів на своїх ділянках.

У четвер, 21 січня, в Харкові спалахнула пожежа у будинку для літніх людей. Відомо, що в результаті події щонайменше 15 людей померли. Пожежу класифікували як надзвичайна ситуація державного рівня. 22 січня оголосили днем жалоби за загиблими.

Головні новини політики за 21 січня

У столиці спіймали заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостивого, який їздив за кермом нетверезим. На вулиці Жилянській патрульні зупинили автомобіль Mercedes, оскільки водій порушив правила дорожнього руху. Згодом з’ясувалося, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Народний обранець Олексій Гончаренко повідомив, що одному з активістів скандальної “Партії Шарія” вручили повістку. За його словами, до соратника Шарія прийшли співробітники Служби безпеки України та вручили повістку.

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила про підозру очільнику відділу так званого “Кримпатріотцентру”. До слова, пропагандист водночас був членом незаконної “Самооборони Криму”.

Україна нещодавно отримала підтвердження двох маршрутів, за якими може відбутися повернення українців, захоплених бойовиками. Відповідну заяву на сторінці в соціальних мережах зробила Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова.

Головні новини економіки за 21 січня

Експерти Національного банку України дали нову оцінку  щодо скорочення валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні у 2020 році. Відповідно до оновленої інформації, минулого року економіка України впала на 4,4%, а не на 6%, як НБУ прогнозував раніше.

Шанси на перший перегляд програми Stand-By досить високі. Відповідну заяву зробив очільник Національного банку Кирило Шевченко. Під час онлайн-брифінгу посадовець наголосив, що рішення повинні ухвалити після завершення роботи в Україні місії Міжнародного валютного фонду. Наразі представники МВФ продовжують працювати на території нашої держави.

Під час онлайн-брифінгу посадовець наголосив, що рішення повинні ухвалити після завершення роботи в Україні місії Міжнародного валютного фонду. Наразі представники МВФ продовжують працювати на території нашої держави.

Головні новини світу за 21 січня

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель запропонувала посприяти Росії з реєстрацією вакцини від коронавірсу “Sputnik-V” у Європейському Союзі. За її словами, інститут Пауля Ерліха може посприяти в цьому, зокрема підготувати пакет документів для реєстрації.

У четвер, 21 січня вдень на Кіпрі стався землетрус потужністю 5,3 бала за шкалою Ріхтера. Епіцентр поштовхів знаходився на глибині 60 км і 41 км на південний схід від Нікосії та приблизно за 7 км від Пергамосу в районі Фамагуста.

Європейський суд з прав людини опублікував перше рішення у справі, яка стосується збройного нападу Росії на Грузію у 2008 році. Зокрема суд визнав, що Російська Федерація порушила деякі статті Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Європейський парламент ухвалив резолюцію, якою закликає країни-члени ЄС активно відреагувати на затримання російською владою опозиціонера Олексія Навального. У документі переконують у запровадженні суворих санкцій проти фізичних та юридичних осіб”, які причетні до арешт та ув’язнення Олексія Навального і його прихильників.

Головні новини Львівщини за 21 січня

У четвер, 21 січня поліцейські повідомили про підозру директорам трьох комерційних структур у незаконному заволодінні майном комунального підприємства “Червоноградтеплокомуненерго” на Львівщині. Від січня до липня 2020 року комерційні підприємства штучним способом створювали податкові борги для “Червоноградтеплокомуненерго”.
У Львові на хабарі спіймали очільницю ЛКП «Архітектурно-будівельний нагляд» Наталію Юзич. На час розслідування керівника її буде відсторонено від роботи.

ІА "Вголос": НОВИНИ