В Україну потрапив новий штам коронавірусу, сину колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю оголосили підозру, під Офісом президента спалахнули протести через призначення Шкарлета новим міністром освіти.

ІА “Вголос” пропонує вам головні новини за 21 грудня.

Головні новини про коронавірус

Протягом минулої доби в Україні виявили 6545 нових випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу госпіталізували 1 766 осіб, 80 людей померли, 5106 – одужали.

Новий штам коронавірусу уже потрапив в Україну. Як розповів лікар-інфекціоніст, у Великій Британії поширився новий вид коронавірусу. Потрапити він уже встиг в інші країни, в тому числі і в Україну.

Можливою причиною мутації коронавірусу SARS-CoV-2 є тривала інфекція в одного пацієнта з пригніченим імунітетом. Наразі українці інфекціоністи пояснили, що у них є дані від британських вчених про те, що новий вірус здатний поширюватися на 70% швидше.

Головні новини політики за 21 грудня

Активісти влаштували акцію протесту під стінами Офісу президента 21 грудня. Мітингувальники виступають проти призначення Сергія Шкарлета на посаду нового міністра освіти, передає РБК-Україна. Організатори акції – студентські та молодіжні громадські організації.

Заступник очільника Офісу президента Андрія Єрмака Олег Татаров написав заяву про тимчасове призупинення повноважень на посаді. Татаров прийняв таке рішення через суспільний резонанс.

Сину колишнього заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорю оголосили підозру. Гладковського-молодшого підозрюють в отриманні майже 1 мільйона гривень хабара. НАБУ має підтвердження лише одного договору, який приніс підозрюваному 950 тисяч гривень.

Головні новини економіки за 21 грудня

Національний банк України встановив курс валют на 21 грудня. Курс американського долара зупинився на рівні 27,82 гривні за долар, що на 1 копійку вище в порівнянні з попереднім банківським днем.

НБУ виконав усі вимоги МВФ, аби Місія могла розпочати перший перегляд програми. Так, 21 грудня в Україні розпочала роботу місія Міжнародного валютного фонду.

Більшість підприємців отримають фінансову допомогу через жорсткий карантин, який запровадили з 8 по 24 січня. Виплати мають здійснити до 8 січня. Йдеться про карантинні 8 тисяч гривень.

Головні новини світу за 21 грудня

У зв’язку з розповсюдженням нового штаму коронавірусу у Великій Британії вже близько 30 країн підтвердили заборону сполучення з нею. Нідерланди запровадили заборону одними із перших.

У Сполучених Штатах Америки розпочалася вакцинація населення від коронавірусу препаратом компанії Moderna. Відомо, що до цього американці робили щеплення вакциною компаній Pfizer/BioNTech.

Головні новини Львова за 21 грудня

За минулу добу на Львівщині зафіксували лише 190 випадків коронавірусної хвороби. Від початку пандемії число заражених в регіоні збільшилось до 56 тисяч 953.

Жінка зі Львова пожертвувала 60 тисяч доларів на українську армію. Дана сума є найбільшою, яку отримував волонтер за всі роки війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ