ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 21 листопада.

Новини про коронавірус

В Україні другий день поспіль фіксують новий коронавірусний антирекорд. За останню добу коронавірусну інфекцію діагностували у 14 580 людей. Про це повідомив очільник українського МОЗ Максим Степанов.

Правоохоронці роз’яснили, коли і яким чином штрафуватимуть порушників карантину. У поліції наголошують, що засоби індивідуального заходу потрібно носити та використовувати правильно. Крім того, поліцейські будуть роздавати захисні маски тим особам, які їх не мають.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що зменшення кількості інфікованих коронавірусом можна буде спостерігати мінімум через два тижні після введення карантину вихідного дня. Міністр зазначив, що за рахунок карантину вихідного дня планується зупинити та стабілізувати ситуацію, зупинити поширення хвороби і зупинити різке зростання.

Головні новини політики за 21 листопада

Сьогодні, 21 листопада, у річницю Помаранчевої революції та Революції Гідності, в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Цей день набув статусу державного свята згідно з указу 5-го президента Петра Порошенка від 21 листопада 2014 року. Сьогодні у Києві пройдуть традиційні меморіальні заходи: молебні, покладання квітів, панахиди у церквах.

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович заявив, що одним з головних пунктів плану “Б” щодо врегулювання “ситуації” на Донбасі є введення миротворчого контингенту. Арестович навіть зазначив, що Україна вже фактично знайшла спосіб реалізації цієї ідеї.Радник також додав, що наразі може робити лише неофіційні заяви про план “Б”, оскільки, за його словами, це питання обговорюють у кулуарах

В суботу, 21 листопада, у день Гідності та Свободи в столиці України відбувся автомарш.Як відомо, активісти прибули до лікарні, де від коронавірусу лікується президент України Володимир Зеленський. Варто зазначити, що учасники акції висунули главі держави низку вимог.

Головні новини світу за 21 листопада

У суботу, 21 листопада, проходить саміт лідерів держав G20. Головною темою саміту очікувано стала пандемія коронавірусу. Варто зауважити, що вперше в історії саміт відбувається у режимі відеоконференції у зв’язку з епідеміологічною ситуацією у світі. Лідери низки країн розповіли про стратегії боротьби з коронавірусом.

Компанія американського підприємця Ілона Маска SpaceX здійснила успішний запуск ракети-носія Falcon 9 з науковим океанографічним супутником Sentinel-6A Michael Freilich. Запуск ракети був здійснений з авіабази Ванденберг у штаті Каліфорнія о 12:17 за київським часом.

Головні новини Львова за 21 листопада

У Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Ю. Липи, що у м. Винники, вчора, 20 листопада об 22.05 год., пролунав вибух. У лікарні перебувало 50 киснево залежних пацієнтів. До Винниківського госпіталю прибуло 19 карет швидкої медичної допомоги. Ними евакуйовували пацієнтів у інші лікарні.

ІА "Вголос": НОВИНИ