ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 21 жовтня.

Новини про коронавірус: в Україні зафіксовано майже 7 тис. хворих на COVID-19

В Україні станом на 21 жовтня зафіксовано 6 тисяч 719 хворих на коронавірус. Це – абсолютний рекорд останніх днів.  Загалом на  COVID-19 в Україні захворіло вже 315 тисяч 826 осіб. Небезпечна хвороба вбила 5 927 українців.

Міністерство охорони здоров’я України не планує купувати або отримувати російську вакцину проти коронавірусу. Крім того, у міністерстві зауважили, що російська вакцина не проходила експертизу і реєстрацію в компетентних органах США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади або ЄС, що фактично унеможливлює її закупівлю та використання на території України.

У найближчі півтора-два роки пандемія коронавірусної хвороби нікуди не зникне. Саме тому українці повинні навчитися жити в умовах епідемії, адже збудник COVID-19 залишиться надовго. Рубан також вважає, що влада повинна змінити риторику щодо відповідальності за порушення протиепідемічних заходів

У Міністерстві охорони здоров’я пояснили українцям, як безпечно голосувати в умовах пандемії коронавірусу. Нагадаємо, що місцеві вибори пройдуть в Україні 25 жовтня.

Новини погоди

22 жовтня в Україну повертається тепло. Температура повітря коливатиметься від 14 до 19 градусів тепла. У південній частині та на Прикарпатті стовпчики термометрів показуватимуть до 21 градуса з позначкою ”плюс”.

Головні новини політики за 21 жовтня

21 жовтня стало відомо, що представники партії «Слуга народу» вирушили на Донбас. Відомо, що це робоча поїздка народних депутатів. Там вони зустрінуться із військовими та заночують на лінії розмежування. Загалом «слуги народу» два дні пробудуть на сході України.  Частина депутатів від «Слуги народу» відмовилась їхати на Донбас через стан здоров’я або ж активну виборчу кампанію.

Міністерство закордонних справ України звернулося до правоохоронців з проханням розслідувати політичну агітацію угорського політика Арпада Потапі на місцевих виборах на Закарпатті. У дипломатичному відомстві пояснили, що вони вже неодноразово реагували на факти політичної агітації угорських держслужбовців та попереджали Угорщину про порушення виборчого процесу в Україні.

У середу, 21 жовтня, президент Володимир Зеленський підписав закон “Про розвідку”, який Верховна Рада ухвалила 17 вересня 2020 року. За його словами, підтримка розвідки на законодавчому рівні сприятиме своєчасному виявленню, запобіганню та нейтралізації загроз і підвищить спроможність розвідки здобувати та забезпечувати споживачів якісною розвідувальною інформацією

21 жовтня лідер проросійської партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктор Медведчук мав зустрітися у Миколаєві з виборцями. Протестувальники тримали плакати з написами “ОПЗЖ = смерть”, “Стус прийде за тобою”, “Миколаїв = Україна”.

Шевченківський районний суд міста Києва відмовився допитати чинних та колишніх високопосадовців у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Відомо, що захист вирішив клопотати до суду про допит Зеленського та Авакова після того, як вони публічно продемонстрували детальну обізнаність у справі про вбивство журналіста.

У Києві до тридцятиріччя незалежності України відбудеться військовий парад. Відповідний указ сьогодні підписав президент України Володимир Зеленський.

Новини економіки за 21 жовтня

На середу, 21 жовтня 2020 року, Національний банк України встановив оновлений курс валют. Вперше від початку поточного тижня вартість американського долара почала зменшуватися. У свою чергу, тривале укріплення євро триває.

Кабінет міністрів створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом. У Мінфіні зауважили, що Україна розраховує отримати 700 млн доларів в рамках чинної програми “Стенд-бай” до кінця року.

Кабінет міністрів змінив порядок розрахунків за газ на початку опалювального сезону, щоб уникнути колапсу з підключенням до тепла домівок українців, який можливий через борги на ринку. На засіданні міністр фінансів Сергій Марченко розкритикував основний пункт постанови. За його словами, це призведе до зниження рівня розрахунків за природний газ для виробництва електроенергії і стане причиною звернень “Нафтогазу” за компенсацією витрат за рахунок державного бюджету.

Новини світу за 21 жовтня

Україна закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерації з метою припинення систематичного порушення з її боку норм і принципів міжнародного права. Сполучені Штати Америки висунули звинувачення у кіберзлочинах шістьом співробітникам російського Головного управління Генерального штабу Збройних сил Росії (відомого як ГРУ).

Чинний президент США Дональд Трамп під час запису 60-хвилинного інтерв’ю раптово перервав його та пішов. Свої дії він аргументував тим, що “матеріалу вже достатньо”.

Генеральний директор компанії SpaceX Ілон Маск розкрив плани щодо будівництва на Марсі міста, яке повністю буде незалежним від планети Земля. За словами гендиректора SpaceX, космічний корабель Starship може відправитися без людей на борту на червону планету вже на початку 2024 року.

Станом на середу, 21 жовтня, у світі на коронавірус захворіли 41 154 945 людей.

Новини Львова за 21 жовтня

За минулу добу на Львівщині зафіксували ще 312 випадків COVID-19. Відповідні дані навели у місцевому штабі з протидії коронавірусу, пише пресслужба Львівської міської ради.

На Львівщині у жахливій аварії через хлопця загинула бібліотекарка Соломія Голінка. Жінку збило авто, за кермом якого був 19-річний хлопець, що керував іномаркою без прав. Власник машини сидів поруч з ним.

ІА "Вголос": НОВИНИ