Коронавірус не відступає, ДТП з українцями в Польщі, проти 23 російських співаків відкрили провадження.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 22 березня.

Новини про коронавірус за 22 березня

В Україні зменшилась кількість нових випадків коронавірусу. Так, за минулу добу додалося 7893 хворих. Вчора у МОЗ підтвердили понад 11 тисяч інфікованих. За весь час пандемії виявили 1 554 256 випадків COVID-19, одужали 1 260 842 особи, більше 30 тисяч осіб померли.

Україна цього тижня переходить на наступний етап вакцинації проти коронавірусу. Щеплення тепер робитимуть працівникам первинної медичної допомоги, системи громадського здоров’я і людям, які залучені до роботи в соціальній сфері.

В Україні спостерігається домінування важких і дуже важких форм захворювання на коронавірус. Зараз пацієнтів госпіталізують лише з важкими формами COVID-19. Натомість раніше до лікарні могли забрати практично всіх.

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив очільнику МОЗ Максиму Степанову змінити план вакцинації українців від коронавірусу. Зміни в план вакцинації зможуть пришвидшити вакцинацію громадян, які записались на щеплення через портал «Дія».

Головні новини політики за 22 березня

25 березня може відбутися позачергове засідання Верховної Ради через акцію на підтримку Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня. На сайті Верховної Ради опублікували офіційне повідомлення про те, що спікер ВРУ зараз полетів із робочим візитом.

Проти 23 російських співаків відкрили кримінальні провадження українські правоохоронці. У 2018 році виконавці незаконно виступили під час відкриття Керченського мосту в тимчасово анексованому Криму.

Головні новини економіки за 22 березня

У понеділок долар подорожчав, а євро подешевшало. Американська валюта подорожчала на три копійки у порівнянні з попереднім банківським днем і встановилася на рівні 27,7184 грн. Тим часом євро втратило дві копійки та встановилося на рівні 32,9502 грн.

Головні новини світу за 22 березня

У Польщі, в Підкарпатському воєводстві, в аварію потрапив пасажирський автобус з українцями. В результаті ДТП загинула людина, ще 5 осіб постраждали. ДТП сталася у понеділок вночі. В автобусі було 10 осіб, у тому числі двоє водіїв. Усі вони є громадянами України.

Протягом останнього місяця жителям кількох поморських комун Польщі доводиться мати справу не тільки з коронавірусом та пов'язаними з ним обмеженнями. До цього додається вірус пташиного грипу (H5N8), який з'явився на узбережжі Балтійського моря з середини лютого.

У Польщі сталася жахлива аварія за участю автобуса київського перевізника. Нещодавно в YouTube показали відео автобуса після ДТП. Транспортний засіб вдалося витягнути з кювету на дорогу. Автобус дуже понівечений, від кабіни майже нічого не залишилося.

Головні новини Львова за 22 березня

У місті Лева продовжили дію посиленого карантину. Так, жорсткі обмеження діятимуть у місті до 4 квітня. Таке рішення погодила Комісія з надзвичайних ситуацій Львова. За останню добу у міські лікарні надійшло 63 хворих, а виписали лише 3 людини. Тому кількість ліжок намагаються збільшити.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ