В Україні зафіксували понад 8 тисяч хворих на коронавірус, Міністерство охорони здоров’я затвердило план вакцинації населення та під Києвом побили та пограбували мера Броварів Ігоря Сапожка.

ІА «Вголос» пропонує вам переглянути найважливіші та найактуальніші новини станом на 22 грудня.

Новини про коронавірус в Україні

В Україні додалось ще 8 тисяч 513 хворих на коронавірус. Про це свідчать дані, які оприлюднив на сторінці в соціальних мережах міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коронавірус продовжує стрімко поширюватись в Україні, число інфікованих збільшується кожного дня. За минулу добу фахівці підтвердили діагноз “COVID-19” у понад 8,5 тис. українців.

Через мутацію коронавірусу Міністерство охорони здоров’я України вирішило змінити ПЛР-системи для тестування на COVID-19. 27 числа Велика Британія оприлюднить результати дослідження щодо зміну праймерів нового штаму недуги.

Новини політики за 22 грудня

Політолог Володимир Фесенко заявив, що перевибори міського голови Харкова відбудуться не раніше осені 2021 року. На думку експерта, наразі фаворитами є представники команди Кернеса.

Прем’єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав розпорядження, згідно з яким звільнив Андрія Бабко з посади Торгового представника Російської Федерації в Україні.

Міністерство охорони здоров’я затвердило план вакцинації населення України від коронавірусу.Варто зауважити, що даний документ фахівці Центру громадського здоров’я України створювали спільно з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ.

В Україні мають намір запустити інтернет-ресурс, на якому публікуватимуть матеріали про події та злочини на території Криму та ОРДЛО.Відповідний меморандум про співпрацю підписали Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим, Офіс Генерального прокурора, Український інститут національної пам’яті, Міжнародний фонд “Відродження” та Центр дослідження безпекового середовища “Прометей”.

Новини економіки за 22 грудня

Наприкінці минулого тижня в Україні завершилось тривале зміцнення гривні. Національна валюта знову почала різко втрачати позиції. Вартість гривні до кінця 2020 року очікується на рівні 28,20 грн за долар.

Кримінальні новини за 22 грудня

У селі Гнідин Київської області побили та пограбували мера Броварів Ігоря Сапожка. Група злочинців напала на сім’ю, побила чоловіка та пограбувала його помешкання.

Печерський районний суд м. Києва прийняв рішення у справі про катастрофу військового літака Ан-26Ш під Чугуєвом у Харківській області. Відповідно до нього, командирові польотів військової частини А4104 В’ячеславові Глазунову присудили утримання під вартою без можливості внесення застави.

У ДТП в Тернопільській області постраждали жінка та її 1-місячна дитина. Як зазначається, ДТП сталася ще 18 грудня. Про страшну аварію на трасі правоохоронцям повідомив невідомий очевидець події. Чоловік розповів, що зіткнення сталося у селі Заруддя Збаразького району.

Новини Львівщини за 22 грудня

Медичні працівники підтвердили на Львівщині ще майже півтисячі випадків коронавірусу. Про це свідчать дані штабу з протидії COVID-19, інформує пресслужба Львівської міської Ради.

У Львівській облраді оголосили про створення міжфракційної депутатської групи «Рівні можливості». Відповідне рішення озвучила очільниця ЛОР Ірина Гримак 22 грудня під час позачергової сесії.

Депутати Львівської облради погодили разову виплату в розмірі двох посадових окладів медпрацівникам, які є на передовій в боротьбі з коронавірусом, і перехворіли на цю інфекцію.

ІА "Вголос": НОВИНИ