ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 22 листопада.

Новини про коронавірус

В Україні виявили понад 12 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом. Про це інформує МОЗ.Найбільше випадків зараження зафіксовано у м. Київ (1199), Дніпропетровській (1017), Київській (962), Сумській (779) та Запорізькій (765)  областях.

Наступного року Європу чекає третя хвиля коронавірусу, якщо країнам не вдасться збудувати відповідну інфраструктуру.За словами спеціального представника генерального директора Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з COVID-19 Девіда Набарро, європейські уряди не змогли збудувати необхідну інфраструктуру влітку після того, як взяли під контроль першу хвилю пандемії.

Україна опинилася на 10-му місці у світі за швидкістю поширення коронавірусу. Про це повідомляється на сайті Worldometer. Серед країн Європи Україна посіла шосте місце після Італії, Польщі, Великої Британії, Франції та Німеччини.

Головні новини політики за 22 листопада

Під час другого туру місцевих виборів правоохоронці отримали понад 60 повідомлень про порушення виборчого процесу. Найбільше порушень виявлено в Дніпропетровській (27), Миколаївській (9), Львівській (7), Донецькій і Запорізькій (по 5) областях.

В «ОПОРІ» назвали головні порушення, які були зафіксовні під час другого туру місцевих виборів. Зокрема, головною проблемою, з якою стикнулися спостерігачі, стало фотографування виборцями своїх бюлетенів. За даними громадської організації “ОПОРА”, станом на 16:00 явка виборців склала 22,5%.

Партія розвитку та миру виключила із свого складу колишню міську главу Слов’янська Нелю Штепу та позбавить її мандату депутата міської ради Слов’янська. Як повідомили у партії, процедура розпочата в межах вимог 38-ї статті Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”. Причиною цього є підтримка Штепою кандидата в мери міста від “Опозиційною платформи – За життя” Павла Придворова.

Головні новини світу за 22 листопада

Володимир Путін вперше пояснив, чому досі не привітав Джо Байдена з перемогою на виборах. Очільник Кремля заявив, що Росія готова співпрацювати з будь-якою людиною, яку оберуть громадяни США. Проте, він додав, що необхідно слідувати “політичному звичаю”, тобто коли одна зі сторін визнає перемогу іншої, або відомі остаточні підсумки виборів легітимним та правовим способом.

Окружний суд в штаті Пенсільванія відмовив у позові штабу президента США Дональда Трампа щодо неврахування при підрвхунку голосів бюлетенів виборців, які проголосували поштою. Суддя, який розглядав позов, назвав аргументи штабу Трампа “надуманими”, а звинувачення – “спекулятивними”. Крім того, суд відмовив у повторній подачі позову.

У неділю, 22 листопада, в Білорусі силовики затримали понад 170 осіб, які вийшли на вулиці міст проти режиму Лукашенка. Про це інформує сайт правозахисників “Весна”. Найбільше мітингувальників затримали у столиці Білорусі – Мінську, проте правоохоронці затримували людей і в Новополоцьку, Заславлі, Пінську, Ляховичах, селищі Боровляни, яке знаходиться неподалік від Мінська.

Головні новини Львова за 22 листопада

У неділю у Львові відбувся другий тур виборів міського голови. Так, за даними соціологічної компанії Liberty Report, котра працювала на замовлення студії Савіка Шустера у Львові переміг чинний мер Андрій Садовий.

ІА "Вголос": НОВИНИ