ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 22 жовтня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні підтвердили 7 053 випадки COVID-19 – це новий антирекорд. Загалом в нашій країні 322 879 інфікованих недугою.

Доклінічна фаза випробувань української вакцини-кандидата від COVID-19 завершена. МОЗ разом з вченими презентували Зеленському роботу щодо розробки, проходження доклінічної фази вакцини проти COVID-19, яка тривала 6 місяців.

В Україні можуть ввести жорсткий карантин, якщо щоденно фіксуватимуть 15 тисяч нових випадків коронавірусу. Про це сьогодні заявив президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий випробувати на собі українську вакцину проти коронавірусу. “Вона унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що вона не така, як інші. І це є правда, і це є ключ цієї вакцини”, – наголосив гарант.

Головні новини політики за 22 жовтня

Президент України Володимир Зеленський пояснив зміст питання всеукраїнського опитування щодо Будапештського меморандуму. Гарант наголосив, що про відновлення ядерного потенціалу України не йдеться.

Уряд України змінив в.о. голови Державної митної служби та звільнив з посади Андрія Павловського.Рішення про зміну очільника митної служби пов’язане з реформуванням відомства і майбутньою зміною кадрового складу.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Кабміні можуть відбутися кадрові зміни. Глава держави зазначив, що найближчим часом він оцінить діяльність міністерств.

Глава держави Володимир Зеленський розкрив нові деталі щодо прийняття закону про ринок землі в Україні. Зеленський розповів, що за час незалежності України в країні були вкрадені 5 мільйонів гектарів сільськогосподарських земель.

Закон про референдум вже готовий до другого читання у Верховній Раді України. Відповідну заяву в інтерв’ю одному із телеканалів зробив глава держави Володимир Зеленський.

Новини економіки за 22 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 23 жовтня. Курс долара зменшився на одну копійку у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, своєю чергою, подешевшало на 12 копійок.

Нацбанк не змінив прогноз щодо ВВП України до кінця поточного року. Падіння прогнозують на 6 %.У регулятора зазначили, що в оновленому прогнозі покращили прогноз щодо відновлення вітчизняної економіки. Зокрема, у наступні два роки ВВП зростатиме на рівні 4 %.

МВФ покращив оцінки падіння української економіки з мінус 8,2% в 2020 році, за оцінками оприлюдненими у червні, до мінус 7,2% за оцінками в жовтні у зв’язку зі швидшим, ніж очікувалось, відновленням української економіки.

Новини світу за 22 жовтня

У Польщі вперше зафіксували понад 12 тисяч нових випадків коронавірусу за добу. Таким чином, за минулу добу, 21 жовтня,  зафіксували новий антирекорд коронавірусу.

Влада Таїланду в четвер, 22 жовтня, вирішила скасувати в країні надзвичайний стан, який був введений ще минулого тижня для зупинення тривалих протестів проти прем’єр-міністра та монарха країни.

Президент Російської Федерації Володимир Путін зізнався, що його особливо не хвилюють висловлювання президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана щодо анексії Криму.  Очільник Кремля зазначив, що попри тісну співпрацю між державами, Росія та Туреччина часто мають різні точки зору на ті чи інші подій.

Новини Львова за 22 жовтня

За останню добу на Львівщині зафіксували 318 випадків зараження коронавірусом, з них 83 – у Львові. Загалом COVID-19 було виявлено у 26 024 жителів області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ