У Харкові прощалися з мером міста Геннадієм Кернесом, який помер від коронавірусу, Слідчий Комітет РФ оголосив в міжнародний розшук військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа.

ІА “Вголос” пропонує вам головні новини за 23 грудня.

Головні новини про коронавірус

В Україні підтвердили 10 136 нових випадків коронавірусу. Загальна кількість інфікованих зросла до 989 642. Відомо, що зі всіх нових хворих є 537 дітей та 422 медпрацівника.

В Україні планують вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Таку кількість щеплень передбачає план вакцинації від коронавірусу, який затвердило МОЗ. Знадобиться 40 млн доз вакцини, аби вакцинувати 23 млн українців.

Головні новини політики за 23 грудня

23 грудня у Харкові прощалися з мером міста Геннадієм Кернесом. Відспівували покійного у Благовіщенському соборі. У храмі були присутні сини мера та його цивільна дружина Оксана Гайсинська.

Слідчий Комітет РФ оголосив в міжнародний розшук військовослужбовця Національної гвардії Віталія Марківа. Україна направила до Генерального секретаріату Інтерполу інформацію про можливу провокацію з боку РФ.

Кабмін ухвалив рішення про звільнення та призначення низки посадовців. Так, Василя Шкуракова звільнили з посади заступника міністра фінансів.

Головні новини економіки за 23 грудня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 23 грудня. Відомо, що американська та європейська валюта різко подорожчали. Так, вартість долара зросла ще на 22 копійки у порівнянні з попереднім банківським днем.

В Україні можуть збільшити пенсії громадянам, які постраждали унаслідок Чорнобильської катастрофи та брали участь в ліквідації наслідків.

Головні новини світу за 23 грудня

Президент РФ Володимир Путін обговорив з президентом Франції Еммануелем Макроном нормандський формат. Водночас терміни нового саміту “нормандської четвірки” поки невідомі.

Відома французька компанія Michelin вибачилася за те, що назвала борщ “знаменитою російською стравою”. Кулінарним експертам запропонували провести гастрономічний тур київськими ресторанами.

У Великій Британії виявили ще один штам коронавірусу. Новий штам СOVID-19 в рази небезпечніший, ніж мутація вірусу, через яку у Британії запровадили більш жорсткі карантинні обмеження

Головні новини Львова за 23 грудня

У Львівській області зафіксували 505 нових випадків коронавірусу. Загальна кількість хворих у регіоні зросла до 57 906 осіб. Побороти коронавірус вдалося 42 821 жителю області.

У Львові спалахнув автобус №53. Автобус загорівся неподалік Стрийського парку. Водій намагався гасити його вогнегасником. Як відомо, пасажирів у транспорті не було.

ІА "Вголос": НОВИНИ