В Україні зафіксували майже 11 тисяч нових хворих на коронавірус, Зеленський одужав від COVID-19 та прощання з відомим режисером Віктюком у Львові.

ІА Вголос пропонує вам згадати всі важливі та актуальні новини станом на 23 листопада.

Новини про коронавірус

Станом на понеділок, 23 листопада, в Україні зафіксували понад 600 тисяч випадків коронавірусу від початку пандемії. Майже 11 тисяч хворих виявили впродовж минулої доби. Жертвами пандемії стали 11 075 пацієнтів, з них 124 – за минулу добу, тоді як одужали 4 143 людей.

Вже до першого грудня влада зможе оцінити, які результати в Україні дав карантин вихідного дня. Керівник МОЗ Максим Степанов зазначив, що на початку наступного місяця стане зрозуміло, чи дали ефект нові карантинні обмеження.

Міністерство охорони здоров’я планує зобов’язати аптеки зберігати паперові рецепти протягом 12 місяців. У відомстві вже навіть підготували відповідний наказ, який наразі передали до Міністерства юстиції. Таким чином, МОЗ планує змінити систему використання антибіотиків в Україні.

Новини політики за 23 листопада

Народні депутати просять Конституційний суд перевірити на відповідність Конституції постанову про карантин вихідного дня. Відповідне подання направили 48 депутатів парламенту.

Колишній глава Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Богдан неочікувано дав інтерв’ю Ксенії Собчак. Інтерв’ю відбулося в Стамбулі, Туреччина. Богдан поділився своїми думками щодо Зеленського, війни на Донбасі та україно-російських відносин.

Кабмін зібрав позачергове засідання, щоб залучити позику від МБРР розміром 300 мільйонів доларів для боротьби з наслідками епідемії коронавірусу. 

Новини економіки за 23 листопада

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 24 листопада 2020 року. Як відомо, вартість американської валюти зросла на одну копійку у порівнянні з попереднім банківським днем. Варто зазначити, що курс долара росте вже четвертий день поспіль.

Кримінальні новини за 23 листопада

В столиці України сталася серйозна НП: у гіпермаркеті обірвався ліфт і впав у шахту. В результаті пригоди загинув один вантажник.Як відомо, кабіна ліфта пролетіла шість метрів і впала у шахту. В середині ліфта перебував 52-річний вантажник торгового центру. Чоловік загинув до приїзду швидкої допомоги.

Поблизу села Бабськ у Лодзькому воєводстві, що у Польщі, 21 листопада сталась смертельна ДТП, у якій загинуло двоє українців. Правоохоронці встановили, що у ДТП потрапив автомобіль Mersedesу якому їхало двоє українців. Транспортний засіб протаранив огорожу та вилетів у кювет, де перекинувся.

У Харкові на проспекті Льва Ландау водій автомобіля Mercedes-Benz E220 збив пішохода, який переходив дорогу. Пригода сталася в понеділок, 23 листопада, близько 15:00. Один з очевидців заявив, що загиблий чоловік переходив дорогу на червоне світло.

Новини світу за 23 листопада

Єврокомісія розпочала процес закупівлі двохсот роботів-дезінфекторів для лікарень по всій Європі. У зв’язку з поширенням пандемії коронавірусу лікарні більшості держав-членів заявили про необхідність використання таких роботів.

Уряд Польщі планує здійснення повного тестування населення на наявність коронавірусу. Країна планує орієнтуватися на досвід Словаччини в тестуванні на наявність COVID-19, де 3,8 мільйони людей протестували у три етапи.

Новини спорту за 23 листопада

17 листопада збірна України мала провести вирішальний матч проти Швейцарії в рамках Ліги націй. Незважаючи на готовність підопічних Андрія Шевченка провести протистояння, лікар кантону Люцерн ухвалив скандальне рішення про відміну гри. Він мотивував це тим, що серед українських збірників багато хворих на COVID-19.

З 20 по 22 листопада були зіграні матчі 10-го туру чемпіонату України з футболу. У центральному матчі туру “Шахтар” вп’яте в сезоні втратив очки – “гірники” більше тайму провели в меншості і зіграли внічию з “Олександрією”.

Новини Львівщини за 23 листопада

Протягом минулої доби, 22 листопада, у Львівській області виявили 400 нових випадків інфікування коронавірусом, 143 з них – жителі Львова. На жаль, 10 пацієнтів стали жертвами небезпечної хвороби.  Відповідно до офіційної інформації, всього за останні 24 години лабораторії провели 940 ПЛР-тестів.

У Львові, на вул. Городоцькій, 22 листопада сталась масштабна ДТП за участі двох маршруток. Відзначається, що аварія трапилася на вул. Городоцькій, 83 о 15.11 год. Там приміська маршрутка №184А врізалась в автобус № 34.

У Львові у понеділок, 23 листопада, попрощались із відомим режисером, народним артистом України та Росії Романом Віктюком. Його тіло у рідне місто привезли із Москви та поховали на Личаківському кладовищі.

ІА "Вголос": НОВИНИ