В Україну прибула вакцина від коронавірусу, число інфікованих COVID-19 різко зросло, суд оголосив вирок одеському активісту Сергію Стерненку.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 23 лютого.

Новини про коронавірус за 23 лютого

В Україні підтвердили 4 182 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, загальна кількість інфікованих збільшилася до 1 311 844 людей. За весь період пандемії від коронавірусу в Україні одужали 1 151 777 осіб. Померли від ускладнень хвороби - 25 309 пацієнтів.

В Україну вже прибула перша партія вакцини від коронавірусу компанії AstraZeneca. Вакцину доставили з індійського міста Пуне. Доставили пів мільйона доз препарату з локальною назвою CoviShield. Саме вони стануть першим кроком для початку вакцинації українців.

Місто Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Вінницька області найпершими отримають вакцину від коронавірусу. Нерівномірність у часі постачання вакцини пояснюється логістичними особливостями щодо маршрутів в різні регіони.

Україна повертається до адаптивного карантину. Нещодавно у МОЗ оприлюднили нове карантинне зонування. До «червоної» зони внесли лише дві області – Чернівецьку та Івано-Франківську. В цих регіонах різко погіршилася ситуація з поширенням коронавірусної хвороби.

Головні новини політики за 23 лютого

Приморський районний суд міста Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років позбавлення волі. Стерненка звинувачують у викраденні людини. У нього також конфіскують половину майна. Варто зауважити, що на засідання суду не пускали вільних слухачів.

Для того, щоб врегулювати військовий конфлікт на Донбасі, Росія обов’язково повинна визнати себе його стороною. Доки у Путіна відкидатимуть причетність до конфлікту, то про мирне врегулювання ситуації на окупованих територіях можна забути.

Новини економіки за 23 лютого

Вартість американської валюти різко зросла. Так, долар подорожчав на вісім копійок у порівнянні з попереднім банківським днем. Євро, своєю чергою, зросло у ціні на 11 копійок.

Генеральна прокуратура оголосила про підозру трьом колишнім високопосадовцям «ПриватБанку». Також стали відомі їхні імена. Серед фігурантів - Олександр Дубілет, Олена Бичихина, Володимир Яценко.

Кабмін переніс початок виплат компенсації в розмірі 400 гривень пенсіонерам від 75 до 80 років. Початок виплат перенесли з 1 липня на 1 жовтня 2021 року.

Головні новини світу за 23 лютого

У Грузії поліція взяла штурмом офіс лідера опозиційної партії «Єдиний національний рух», яку створив Міхеіл Саакашвілі, Ніканора Мелії і затримала його. Політика звинувачують у закликах до насильства під час вуличних антиросійських протестів, які відбувалися 20 червня 2019 року. Він вважає таке рішення політично вмотивованим.

У Росії у Іленському районі Оренбурзької області стався вибух на магістральному газопроводі «Союз». Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Також не було зафіксовано жодних руйнувань чи пошкоджень будівель. Причиною вибуху могло стати пошкодження трубопроводу.

Біля міста Пщина (Сілезьке воєводство), що у Польщі, розбився приватний вертоліт. В результаті аварії двоє людей загинули. Вертоліт впав у 300 м від посадкового майданчика в лісі. На борту перебували чотири людини. Двом з них вдалося вижити.

Головні новини Львова за 23 лютого

У Львівській області зафіксували 197 нових випадків коронавірусу. З них 132 інфікованих - мешканці Львова. На Львівщині загалом від початку пандемії підтвердили 76 630 випадків зараження небезпечною хворобою. У Львові, своєю чергою, зафіксували 36 708 випадків недуги.

У Львові, на площі Ринок, відбулась акція на підтримку громадського діяча та ексочільника одеського «Правого сектору» Сергія Стерненка. У заході взяло участь близько 700 осіб. Під час акції вони палили фаєри та скандували «Стерненку волю» і «Волю Стерненку».

ІА "Вголос": НОВИНИ