В Україні підтвердили майже 5 тисяч випадків коронавірусу, чотирьом затриманим у справі про пожежу в будинку для літніх людей у Харкові обрали запобіжний захід, а в Росії проходять протести на підтримку затриманого опозиціонера Навального.

ІА «Вголос» пропонує ван актуальні та важливі новини за 23 січня.

Новини про коронавірус

Минулої доби в Україні було зафіксовано 4 928 нових випадків зараження коронавірусом. Серед хворих – 166 дітей та 261 лікар. Вилікувалося за добу 13 138 людей, 116 пацієнтів померло. Крім того, 1 862 людини потребувало госпіталізації.

Глобальний розподіл вакцин від коронавірусу може початися вже у лютому цього року. COVAX підписала угоду з Pfizer/BioNTech на отримання до 40 мільйонів доз вакцини від COVID-19. Крім того, очікується отримання ще 150 млн доз вакцини від компанії AstraZeneca.

В українських лікарнях зменшилася завантаженість ліжок для заражених коронавірусом. Як зазначається, станом на сьогодні в Україні зайняті 28,7%. Найбільша навантаженість в Івано-Франківської області – там заповнено  40% лікарняних ліжок. Загалом в Україні вільними є більше 70% лікарняних ліжок.

Новини політики

Президент України Володимир Зеленський нагородив колишнього міністра закордонних справ Польщі Яцека Чапутовича орденом “За заслуги” ІІІ ступеня. Крім того, Зеленський нагородив орденами і медалями більше 30 українців за внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави та вагомі трудові досягнення.

Новини економіки

Кабінет міністрів України виділив 1,5 млрд гривень на компенсацію виплат за електроопалення українцям. Дану суму виділили із державного бюджету. Відповідний проект підготували Міністерство економіки та Міністерство соціальної політики.

Надзвичайні новини

Сьогодні в Україні оголошено траур через пожежу в харківському будинку для пристарілих.  Трагедія сталася 21 січня у приватному будинку для пристарілих у Харкові. Тоді внаслідок пожежі загинуло 15 людей, ще декілька перебувають в реанімації. Як зазначили у МВС, всі жертви були маломобільні та перебували на другому поверсі будівлі.

Суд обрав запобіжний захід орендарю харківського будинку для пристарілих, де 21 січня сталася пожежа. Так, за рішенням суду, В’ячеслава Кравченка взяли під варту на 60 діб – до 21 березня включно.

У Києві біля російського посольства сталися сутички між поліцією та противниками акції в підтримку російського опозиціонера Олексія Навального. Близько десяти молодиків підійшли до посольства і почали рвали і підпалювали плакати в підтримку Навального, які розвішали прихильники російського опозиціонера.

Новини Львова

Поблизу Львова 23 січня 0 9 годині ранку зіткнулись рейсовий автобус та потяг. Відомо, що водій маршрутки намагався проїхати на заборонений сигнал світлофора. У ДТП потрапила маршрутка “Львів-Пустомити”. Її водій намагався проїхати на заборонений сигнал світлофора, через що сталось зіткнення із потягом. Машиніст потяга намагався уникнути ДТП, проте у нього це не вийшло.

Новини світу

У Росії 23 січня анонсовані масові протести у підтримку опозиціонера Олексія Навального. Наразі російська поліція уже почала затримання. Росіян почали затримувати просто посеред вулиці ще об 11 годині, тоді як протест анонсований на 14 год. На Пушкінській площі Москви є проблеми із мобільним зв’язком. Підозрюють, що його відключили навмисно.

У масових протестах у Росії, які відбуваються у суботу, 23 січня, взяли участь понад 110 тисяч людей. Зазначається, що найбільшу кількість демонстрантів зафіксували у Москві, Санкт-Петербурзі та Єкатеринбурзі.

У суботу, 23 січня, в Білорусі поновилися акції протесту проти режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Так, в результаті мітингів силовики затримали 15 осіб.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ