ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 23 жовтня.

Новини про коронавірус

Ситуація з коронавірусом в Україні продовжує стрімко погіршуватись. За минулу добу медики зафіксували 7 тисяч 517 випадків COVID-19 – це новий антирекорд. Загалом в нашій країні 330 396 інфікованих недугою.

Сьогодні в Україні оновили перелік країн, які входять у «зелену» та «червону» зону. Після повернення з «червоних» держав потрібно здавати ПЛР-тест або відправлятись на самоізоляцію.

Міністерство охорони здоров’я має плани дій на чотири сценарії темпів поширення COVID-19 в Україні, найгірший з яких припускає понад 20 тисяч хворих на добу.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла нове рішення щодо карантинного зонування в Україні.

Головні новини політики за 23 жовтня

Окружний адміністративний суд Києва відмовився визнати протиправним оголошення президента Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях.

Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Луганської області. Президент відвідав навчальний заклад з посиленою військовою підготовкою та ознайомився зі станом реалізації Національної програми “Велике будівництво” у регіоні.

Сполучені Штати Америки закликали Росію виконати взяті на себе зобов’язання у рамках Мінських угод та вивести свої війська та озброєння з території України.

Народний депутат від провладної фракції “Слуга народу” Олександр Дубінський і шоумен, кандидат на посаду міського голови Києва від партії “Голос” Сергій Притула, посварилися у прямому ефірі одного з українських телеканалів. Притула назвав опонента «покидьком», а «слуга народу» його – «тупою твариною».

Новини економіки за 23 жовтня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на понеділок, 26 жовтня. Вартість євро «злетіла» одразу на 13 копійок, а долар здорожчав на 3 копійки.

Україна входить в новий опалювальний сезон з рекордними запасами палива, жодних проблем виникнути не повинно. У Міністерстві енергетики оновили дані щодо запасів палива у вітчизняних сховищах на зиму.

Новини світу за 23 жовтня

У Польщі вперше підтвердили 13 тисяч 362 нових випадків коронавірусу за добу. Таким чином, за минулу добу, 22 жовтня,  зафіксували новий антирекорд коронавірусу. У зв’язку з цим, влада Польщі ввела повний локдаун.

Після виборів у Молдові, які відбудуться 1 листопада, Путін може ввести війська Російської Федерації на територію Білорусі. В Раді національної безпеки та оборони зробили важливу заяву про загрозу Україні, Литві та Польщі.

Президент США Дональд Трамп заявив, що упродовж декількох тижнів з’явиться американська вакцина від коронавірусу. За словами Трампа, препарат від COVID-19 вже готовий.

Новини Львова за 23 жовтня

За останню добу на Львівщині зафіксували 378 випадків зараження коронавірусом, з них 70 – у Львові. Загалом COVID-19 було виявлено у 26 399 жителів області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ