В Україні зафіксували понад 12,2 тис. хворих на COVID-19 за добу, на новорічні свята можуть ввести жорсткий локдаун, держборг різко збільшився.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 24 листопада.

Новини про коронавірус за 24 листопада

В Україні зафіксували 647 976 випадків коронавірусної хвороби. За минулу добу небезпечну недугу виявили у 12 287 осіб. Найбільшу кількість випадків COVID-19 зафіксували в столиці, Київській, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях.

В Україні на зимові свята можуть ввести жорсткий локдаун та призупинити роботу усіх підприємств. Жорсткий карантин триватиме він орієнтовно 3-4 тижні. Карантин вихідного дня є неефективним, оскільки кількість інфікованих людей стрімко зростає.

Головні новини політики за 24 листопада

Вищий антикорупційний суд закрив справу про неправдиву інформацію в декларації колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика. До закриття справи спричинило рішення КСУ, відповідно до якого відповідальність за цей злочин скасовується.

До Володимира Зеленського скерували на підпис законопрокт, який завершить реформу децентралізації в Україні. Закон має на меті врегулювати діяльність органів місцевого самоврядування у зв’язку з ліквідацією і створенням нових районів в нашій державі.

Володимир Зеленський заявив, що МОЗ веде переговори з компанією COVAX про отримання вакцини від коронавірусу і очікує на 8 мільйонів доз. Першими вакцинуватимуть медиків, військових, учителів, осіб з групи ризику, зокрема людей віком понад 60 років.

Новини економіки за 24 листопада

У вівторок Національний банк України збільшив вартість долара (на 1 копійку) та євро (+15 копійок). Долар продовжує зростати вже четвертий день поспіль. А євро подорожчало до максимуму з лютого 2018 року.

Кабінет Міністрів України відклав до 31 грудня 2021 р. дію постанови, яка передбачала підвищення заробітної платні для вчителів. У пояснювальній записці зазначають, що таке рішення прийнято “у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування”.

За три квартали поточного року Держборг України збільшився на 347 мільярдів гривень. Головна причина – девальвація національної валюти. Упродовж січня-вересня 2020 року обсяг боргу зріс до 2,3 трлн гривень.

Головні новини світу за 24 листопада

Польща – країна із найбільш забрудненим повітрям у Євросоюзі. Щороку у Європейському Союзі через повітряно-пиловий пил помирає 379 тисяч людей. Кожна восьма смерть через забруднене повітря фіксується у Польщі.

Станом на вівторок у світі загалом зафіксували 59,5 мільйонів випадків коронавірусу. Впродовж минулої доби небезпечну хворобу виявили у 504 тисяч людей. Лідером за кількістю інфікованих досі залишається США. Там число хворих на COVID-19 зросло до більш як 12,5 мільйонів.

Сьогодні сейм Литви обрав нову кандидатуру на посаду прем’єр-міністра. Нею стала представниця правлячої коаліції, лідерка партії “Союз Вітчизни” Інгріда Шимоніте. Її підтримали 62 депутати, проти проголосували 10, а 41 утримався.

Новини Львова за 24 листопада

У Львівській області зафіксували 771 новий випадок коронавірусної хвороби. З них 336 хворих виявили у Львові. Загалом на Львівщині від початку пандемії підтвердили 42 050 випадків хвороби. Зафіксували 1 176 летальних випадків, одужали – 27 222 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ