В Україні 24 лютого почав діяти адаптивний карантин та стартувала вакцинація від коронавірусу. Також влада вимушено підняла тарифи на електроенергію для українців.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 24 лютого.

Новини про коронавірус та карантин

В Україні з 24 лютого почав діяти адаптивний карантин, що триватиме до 30 квітня 2021 року. Тим часом Кабмін вирішив обмежили роботу громадського транспорту у «червоній» зоні.

24 лютого в нашій країні стартувала вакцинація від коронавірусу. Першим, кого в Україні вакцинували, став медик Євген Горенко із Черкас. Його вакцинували препаратом від AstraZeneca.

Вже у березні цього року в Україну прибуде чергова партія вакцин від коронавірусу інших виробників, які затвердила наша держава.

Головні новини політики за 24 лютого

Харківська міська рада достроково припинила повноваження мера міста Геннадія Кернеса через його смерть. Відповідне рішення було ухвалене під час третьої сесії восьмого скликання.

Україна оголосила про підозру у вчиненні широкомасштабного та систематичного привласнення публічного майна двом високопосадовцям окупаційної влади Криму, а саме: Сергію Аксьонову та Володимиру Константінову.

У 2021 році близько 150 тисяч українців повинні підтвердити свій рівень володіння державною мовою та скласти іспит. Іспит мають складати ті, хто претендує на посаду на державній службі.

Головні новини економіки за 24 лютого

НБУ встановив новий курс валют на 24 лютого. Ціна долара знизилася, а вартість євро майже не зміниться. У Нацбанку зазначили, що сьогодні американська валюта втратила у вартості 3 копійки.

Через взяті зобов’язання щодо розвитку проєктів «зеленої» енергетики влада вимушено підняла тарифи на електроенергію для українців. Коштів на виконання зобов’язань не вистачило, тому влада вирішила підвищити тарифи для споживачів та знизити розцінки для «зеленої» енергетики.

Головні новини світу за 24 лютого

Влада Німеччини заявила про початок третьої хвилі коронавірусу. Ангела Меркель застерегла країну від послаблень карантинних обмежень та зазначила, що будь-яке послаблення карантину має здійснюватися обережно і поступово.

У Фінляндії виявили новий штам коронавірусу. Раніше його не фіксували в жодній країні світу. Лабораторія вже зафіксувала два випадки зараження новою мутацією.

Новини Львова за 24 лютого

На Львівщині продовжує збільшуватися кількість хворих на COVID-19. За минулу добу фахівці підтвердили в області 287 випадків недуги. Загальна кількість інфікованих в регіоні зросла до 76 тисяч 917.

Перед Генеральним консульством Російської Федерації у Львові на величезному бігборді з’явилася емблема контррозвідки (ДКР) Служби безпеки України із надписом: "Крим- це Україна!".

ІА "Вголос": НОВИНИ