В Україні знову почала збільшуватись кількість хворих на COVID-19, у Раді хочуть позбавляти повноважень нардепів за «кнопкодавство», гучне звинувачення Лукашенка.

ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 25 грудня.

Новини про коронавірус за 25 грудня

В Україні зафіксували 11 035 нових випадків коронавірусної хвороби. Так, загальна кількість інфікованих від початку пандемії зросла до 1 012 167 осіб. Загалом від початку року одужати від коронавірусу зуміли 646 772 осіб. Померли через ускладнення 17 581 пацієнт.

У Кабміні придумали, як Україні набагато швидше отримати вакцину від коронавірусної хвороби.  Кабінет міністрів звернеться до компаній-розробників вакцини від COVID-19. Влада запропонує їм транспортувати препарати найбільшим літаком у світі, українською технікою під назвою АН-225 “Мрія”.

Головні новини політики за 25 грудня

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі він не має про що говорити з лідером Росії Володимиром Путіним. Зеленський додав, що обов’язково зателефонує очільнику Кремля, якщо продовжиться затримка із зустріччю радників.

Чинний президент Володимир Зеленський вважає доцільним, щоб Україна вийшла з Мінського формату переговорів щодо Донбасу. Україна не може так просто вийти з цього процесу, оскільки після цього Європейський Союз може зняти санкції з Росії та представників ОРДЛО.

У Раді можуть знову ініціювати законопроєкт, який передбачає позбавлення нардепа повноважень за “кнопкодавство”. У залі Верховної Ради планують також встановити додаткові відеокамери та відімкнути від системи голосування місця, які ні за ким не закріплені.

Невизнаний глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що правоохоронці його режиму затримали терористичну групу Миколи Автуховича. Лукашенко сказав, що його правоохоронці заблокували всі канали терористів, які начебто “везли тоннами зброю через Україну”.

Згодом на гучне звинувачення Лукашенка відреагували в Міністерстві закордонних справ України. Риторика Лукашенка – це залякування білоруського народу. Заяви про зброю з України є брехнею та політикою невизнаного президента Білорусі.

Новини економіки за 25 грудня

Антимонопольний комітет оштрафував 18 облгазів групи компаній “РГК”, які належать українському олігарху Дмитру Фірташу. Сума штрафу становить 380,2 млн грн, усі фігуранти справи  зловживали монопольним становищем.

ДТЕК Нафтогаз” пробурив свердловину №57 глибиною 5270 м на Мачухському родовищі (Полтавська область) із застосуванням унікальних для Європи технологій та рішень. Для спорудження свердловини застосували бурову установку Bentec-450 т, яка оснащена інтелектуальною системою.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що рішення чинного президента США Дональда Трампа ветувати бюджет-2021 ніяким чином не вплине на передбачений ним обсяг допомоги Україні.

Головні новини світу за 25 грудня

В Азербайджані стартувала поетапна демобілізація військовослужбовців, яких мобілізували для участі у війні в Нагірному Карабасі. Наразі очікується, що вона повністю закінчиться до 15 квітня 2021 року.

Президент США Дональд Трамп має підписати указ, відповідно до якого, всі пасажири, які прибувають із Великої Британії, повинні мати зі собою підтвердження негативного результату тесту на коронавірус.

Російські правоохоронці відкрили справу проти юристки Фонду боротьби з корупції опозиціонера Олексія Навального Любові Соболь. Жінці інкримінують «порушення недоторканності житла із застосуванням насильства чи загрози його застосування».

Папа Римський Франциск згадав про Україну у традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi. Понтифік висловив сподівання, що “cин Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти”, спрямовані на припинення вогню в Нагірному Карабасі та на сході України.

Новини Львова за 25 грудня

У Львівській області зафіксували 505 нових випадків коронавірусної хвороби. З них 220 хворих з міста Львів. Загальна кількість інфікованих в області становить 58 875 осіб. У Львові від початку року на коронавірус захворіли 27 007 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ