ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 25 листопада.

Новини про коронавірус за 25 листопада

За минулу добу в Україні виявили 13 882 нових випадки коронавірусної хвороби. Відповідні дані на сторінці в соціальних мережах навів міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Відомо, що  серед нових інфікованих 615 медичних працівників та 684 дитини.
У МОЗ заявили, що з початку пандемії коронавірусу в Україні почали масово звільнятися медпрацівники. Про це повідомив Максим Степанов. Він також наголосив, що у важкий час Україні надзвичайно важливий кожен медик, не тільки лікарі, адже ситуація з коронавірусом досить важка. Причини звільнення медичних працівників міністр не назвав.
На Харківщині повідомили про перші успіхи у боротьби з коронавірусом. В області зафіксували стрімке зменшення кількості інфікованих. Заступник очільника Харківської ОДА Тарас Пастух вважає, що однією з причин зменшення кількості інфікованих на 25-30% є розрив контактів у школах.

Головні новини політики за 25 листопада

27 листопада 2020 року представники “Об’єднання добровольців” біля усіх дипломатичних відомств Росії в Україні нагадають дітовбивцям, хто винен у смертях мільйонів українців. Активісти організують пікет напередодні річниці Голодомору в Україні, який у 1332-33 роках організувала радянська влада. Вони також оприлюднили в мережі коли у куди варто приходити.
Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Путін наразі не планує проводити переговори з лідером України Володимиром Зеленським. Посадовець зазначив, що Путін може поспілкуватись із Зеленським, якщо буде така необхідність. Наразі цього в планах немає. Також у Російській Федерації додали, що Кремль не збирається анонсувати телефонні розмови, які проводитиме Путін. Домовитись про перемовини з президентом Росії легко, адже є канали спілкування.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак заявив, що станом на листопад 2020 року, в ОРДЛО перебуває не більше 3 тисяч російських військових. Хомчак зауважив, що за даними української розвідки, на окупованому Донбасі перебувають російські офіцери, інструктори та ті, хто допомагає командирам приймати рішення. Головнокомандувач ЗСУ наголосив, що всю техніку на Донбас постачає та ремонтує її саме держава-агресор.

 25 листопада  Синод Кіпрської Православної Церкви визнав автокефалію Православної Церкви України. На засіданнях 23 та 25 листопада 2020 року Священний Синод Церкви Кіпру обговорив питання щодо української церкви. Зокрема, вони ретельно проаналізували проблемну ситуацію зі згадуванням Блаженнійшим Архієпископом Кіпрським Хризостомом Епіфанія, як Предстоятеля Церкви України. Після обговорення вони вирішили не виступати проти даного рішення.

Новини економіки за 25 листопада

Акциз на дизельне пальне в Україні становить 139,5 євро за сто літрів. Невдовзі ставку можуть різко підняти – майже до 240 євро. Відповідну заяву на сторінці в соціальних мережах зробив керівник “УкрАвтономГаз” Андрій Дорофєєв. Ціну дизелю хочуть збільшити для того, щоб в нашій державі розвивались екологічні види транспорту. Автомобілі, які їздять на ДП, надзвичайно сильно шкодять екології.

Національний банк України встановив офіційний курс валют на 26 листопада 2020 року.Як відомо, американська валюта знову зросла в ціні. Варто зазначити, що долар росте вже п’ятий день поспіль

Головні новини світу за 25 листопада

Новообраний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден отримав рекордну кількість голосів виборців. Вперше в історії країни кандидата підтримали понад 80 мільйонів громадян. Цікаво, що на цьогорічних виборах президента у США зафіксували ще один рекорд – 100 мільйонів американців проголосували поштою ще напередодні виборів.
Лідер Канади Джастін Трюдо став новою жертвою скандальних російських пранкерів Вована та Лексуса. Відомо, що особа, яка нібито представляє інтереси юної шведської екоактивістки Грети Тунберг, закликала лідера Канади вийти з НАТО, покинути зброю та посміхатися природі. Варто зауважити, що росіяни зателефонували Трюдо ще у січні 2020 року, але про це стало відомо лише зараз.

Новини Львова за 25 листопада

У Львові студентам почали безкоштовно робити ПЛР-тестування. Про це повідомила виконувачка обов’язків керівника обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко. Наразі планується у день обробляти до 100 проб мазків, взятих у студентів міста.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ