25 січня Україна вийшла з локдауну, «слуги народу» разом із Зеленським зібралися на засідання, український президент анонсував вакцинацію населення.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 25 січня.

Новини про коронавірус і карантин в Україні

Упродовж минулої доби на території України було зафіксовано 2 516 нових випадків захворювання коронавірусом. Потрапили до медичних закладів – 1 166 хворих, померли – 63 пацієнти.

25 січня на території України знову запроваджується адаптивний карантин “помаранчевої” зони. Дозволена робота кінотеатрів та громадських установ.

25 січня Володимир Зеленський звернувся до українців із важливим повідомленням. Зеленський зазначив, що найближчим часом наша держава отримає першу партію вакцини – 1 мільйон доз від перевіреного міжнародного виробника.

Головні новини політики за 25 січня

Сьогодні розпочалося засідання фракції “Слуга народу”. Членів партії не пускали на зібрання з мобільними телефонами. Нардепи обговорюють законопроект Зеленського щодо референдуму та введення США санкцій проти Олександра Дубінського.

Верховна Рада України розпочала перший у цьому році пленарний тиждень. Однією з ключових тем для розгляду є так зване “кнопкодавство”.

Перша заступниця голови ВРУ Олена Кондратюк звинувачує уряд у провалі щеплення від COVID-19 і порівняла масштаби вакцинації в інших країнах.

Головні новини економіки за 25 січня

Національний банк України встановив курс валют на 25 січня. Гривня зміцнила свої позиції на валютному ринку. Курс американського долара зупинився на рівні 28,16 гривні за долар, що на 9 копійок менше у порівнянні з попереднім банківським днем.

Українцям хочуть компенсувати витрати за січень на комунальні послуги. З цією пропозицією народні депутати хочуть звернутись до Кабміну. Дмитро Разумков додав, що для компенсацій населенню через високі тарифи Парламент може піти на зміну Державного бюджету на 2021 рік.

Пенсійний фонд України, згідно із графіком, завершив фінансування пенсій за місяць. Як відомо, в останній день перераховано 1,5 млрд гривень. Цього місяця на пенсії спрямували 40,2 млрд гривень.

Головні новини світу за 25 січня

Єврокомісія посилила набір санітарних заходів щодо поїздок. Через пандемію коронавірусу потрібно зупинити необов’язкові поїздки до Євросоюзу. Крім того, Єврокомісія пропонує ввести нову категорію зон ризику — “темно-червоні зони”.

Кількість затриманих під час акцій на підтримку Олексія Навального в Росії збільшилася до 3 711 осіб. Найбільше мітингувальників схопили у Москві – 1 455 осіб. На другому місці – Санкт-Петербург. Тут затримали 557 чоловік.

Новини Львова за 25 січня

25 січня на трасі Львів-Шегині поблизу села Княжий Міст Яворівського району сталася ДТП. Розбилися восьмеро людей. ДТП сталася приблизно о 8.30 год. Автомобіль “Рено” вилетів на зустрічну смугу руху та врізався у мікроавтобус “Мерседес”.

У Львівській області зафіксували 138 нових випадків коронавірусу. Так, загальна кількість інфікованих збільшилася до 69 403.

ІА "Вголос": НОВИНИ