ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 25 жовтня.

Новини про коронавірус: в Україні на коронавірус хворіє більше 340 тисяч людей

В Україні за останню добу підтвердили 6088 нових випадків коронавірусної хвороби. Найбільше нових заражень в Харківській, Хмельницькій, Житомирській і Львівській областях.

Прем’єр Денис Шмигаль заявляє, що в уряді не хочуть і не бачать можливості введення тотального карантину для протидії поширенню COVID-19. За словами прем’єра, наразі кількості ліжок для хворих в Україні достатньо.

Станом на 25 жовтня ситуація із поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 не дозволяє послаблювати карантин у всіх областях України та у місті Києві.  Найвищий показник захворюваності спостерігається у Хмельницькій області – 360,4 випадків на 100 тис. населення, у Чернівецькій – 343,0 та у Сумській – 333,1.

Головні новини політики за 25 жовтня

Студія Савіка Шустера та соціологічна група “Рейтинг” оголошують результати екзит-полів на місцевих виборах 2020 року по найбільших містах.

У неділю, 25 жовтня, в Україні відбулися місцеві вибори-2020. Крім того, сьогодні українці мали змогу висловити свою думку щодо питань, які напередодні озвучив чинний президент України Володимир Зеленський.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходять місцеві вибори. Нацполіція відкрила вже 61 кримінальну справу за фактами порушень на місцевих виборах.

25 жовтня Міністерство внутрішніх справ України залучило всі наявні сили і засоби авіації для гарантування безпеки під час виборів.

У Хмельницькому координатор “Громадянської мережі “Опора”, блогер Андрій Попик сім разів взяв участь в опитуванні від президента України Володимира Зеленського. Через це організатори анкетування запідозрили його в навмисній провокації.

На місцевих виборах в Україні, які проходять у неділю, 25 жовтня, явка виборців вранці була невисокою, однак на виборчих дільницях уже зафіксовані конфузи.

Новини світу за 25 жовтня

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, якщо самопроголошений президент Олександр Лукашенко не виконає вимоги ультиматуму, білоруси вийдуть на національний страйк.

У неділю, 25 жовтня, у Мінську силовики почали розганяти акції протесту. Для цього вони використовують гумові кулі та світлошумові гранати. Зокрема, на Орловській вулиці в Мінську, міліція застосувала проти мітингувальників спецзасоби.

Новини економіки за 25 жовтня

Очільник Державної податкової служби України Олексій Любченко відзначився скандальною заявою. Чиновник вирішив, що українські заробітчани, які, до слова, є головним інвестором держави, сплачують замало податків. Відтак, за його словами, цю проблему потрібно вирішити.

Верховна Рада України 3 листопада збереться на пленарне засідання, в перші дні роботи повинна перейти до розгляду проєкту Держбюджету на 2021 року. Про це заявив голова ВРУ Дмитро Разумков журналістам 25 жовтня.

Новини Львова за 25 жовтня

Вирішальний ефір наймасштабнішого політичного ток-шоу — “Говорить Великий Львів”! Хто здобуде владу у Львові? Ми дамо відповідь на це запитання першими!
 

ІА "Вголос": НОВИНИ