Вакцину від коронавірусу доставили до всіх країн ЄС, Україна запустить власну систему трансплантації, Івано-Франківська область отримала нового очільника.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 26 грудня.

Новини про коронавірус та здоров'я

В Україні зафіксували  7 709 випадків зараження коронавірусом. Більше сотні людей померло. В Україні зменшилася кількість нових випадків заражень та смертей, але кількість госпіталізованих зросла в порівнянні з попередніми днями.

Більше 70% ліжок для хворих на коронавірус в України забезпечені киснем. Близько 55-60% з госпіталізованих хворих потребують лікування киснем. Загальна кількість ліжок для лікування хворих на коронавірус в українських лікарнях складає 64 349.

Через три роки Україна зможе досягти так званої трансплантаційної незалежності. Кабмін ухвалив постанову про Єдину державну інформаційну систему трансплантації органів і тканин.

Головні новини політики за 26 грудня

Зеленський призначив головою Івано- Франківської ОДА Андрія Бойчука. Президент вручив новому очільнику області посвідчення та побажав наснаги та сумлінної праці на благо області.
Депутатка від “Слуги народу” Олена Шуляк запропонувала ввести штрафи для державних службовців, які не користуються українською мовою на робочому місці.

Голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев висловився за введення повного локдауну з зупинкою всього громадського транспорту. На думку Гетманцева, інших варіантів для стримування вірусу, крім жорсткого карантину, немає.

Головні новини економіки за 26 грудня

Згідно з економічним прогнозом Кабміну, у 2021 році зростання економіки України має скласти 5%. Зараз на Єдиному казначейському рахунку понад 60 млрд гривень і назвав це “абсолютним рекордом на цю дату”.

Головні новини світу за 26 грудня

26 грудня вакцину від коронавірусу було доставлено до всіх країн ЄС. Завтра планують розпочати масове щеплення населення. Одночасна вакцинація в ЄС є “зворушливим моментом єдності” і виходом з пандемії коронавірусу.

Угорщина розпочала вакцинацію проти коронавірусу на день раніше, ніж інші країни ЄС. Першими в Угорщині вакцину Pfizer і BioNTech отримали працівникам лікарень Будапешта, а саме Адрієнна Кертес – лікар центральної лікарні Дель-Пешта.

Випадки захворювання новою мутацією коронавірусу виявили в Іспанії та Швеції. Як зазначається, щонайменше чотири особи в Мадриді заразилися новим штамом коронавірусу, який вперше виявили у Великобританії.

Головні новини Львівщини за 26 грудня

У місті Броди Львівської області хлопець та дівчина жорстоко познущалися із собаки. Молоді люди засунули тварину в мішок і били її, знімаючи все на відео.

У селі Грицеволя Радехівського району Львівської області напередодні ввечері до щенту згоріла церква. Рятувальника вдалося зберегти тільки дзвіницю. Постраждав неповнолітній хлопець, який одним з перших кинувся гасити пожежу самотужки.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ