В Україні зафіксували новий коронавірусний антирекорд, Міністерство фінансів передало до Кабміну законопроєкт про Держбюджет на наступний рік та смерть ексголови Світового банку.

ІА Вголос пропонує вам згадати всі важливі та актуальні новини станом на 23 листопада.

Новини про коронавірус

За минулу добу, 25 листопада, в Україні виявили 15 331 новий випадок інфікування коронавірусом. Варто зауважити, що це новий коронавірусний антирекорд. Попередній антирекорд був зафіксований 21 листопада. Тоді коронавірус діагностували у 14 580 людей.

Очільник МОЗ Максим Степанов запевнив, що у відомстві знають, як розв’язати проблему з недостачею ліжок для хворих на коронавірус у деяких регіонах України.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконує, що необхідно якомога швидше запровадити в Україні локдаун на три або чотири тижні. Очільник МВС зазначив, що в  Україні є системні ризики для здоров’я українців. На його думку, якщо запровадити повний локдаун найближчим часом, то з нього можна вийти перед Новим роком з гарним настроєм і хорошими показниками.

За минулу добу, 25 листопада, в столиці України підтвердили 1 399 випадків коронавірусної хвороби. Як відомо, це майже на пів сотні більше хворих, ніж днем раніше. 24 листопада коронавірус виявили у 980 жителів Києва.

Докторка медичних наук, лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська переконує в необхідності повного локдауну. Вона повідомляє, що зараз досліджують 200 препаратів для лікування коронавірусу.

Новини політики за 26 листопада

25 листопада уряд ухвалив розпорядження, згідно з яким, посаду тимчасового в. о. голови Державної фіскальної служби займе Дмитро Сосинович. Його призначили замість Сергія Солодченка, який виконував обов’язки голови ДФС із березня 2020 р.

Україна віднині офіційно вийшла з Договору СНД про проведення узгодженої антимонопольної політики. Цей Договір був підписаний на засіданні Ради глав урядів держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав у Москві 25 січня 2000 року. Ратифікований Верховною Радою у 2003 році.  

Нещодавно Міністерство фінансів передало до Кабміну законопроєкт про Держбюджет на наступний рік. Попередньо відповідний документ узгодили з МВФ. Марченко зазначив, що з оцінками представників Міжнародного валютного фонду проєкт збігається. Документ вже готовий до другого читання на перебуває в Кабінеті Міністрів України.

Новини економіки за 26 листопада

У “Нафтогазі” заявили, що збитки компанії за дев’ять місяців поточного року становлять 17 млрд грн. Цікаво, що за аналогічний період минулого року “Нафтогаз” заробив 12,9 млрд грн.

Кримінальні новини за 26 листопада

У Київській області поліція зафіксувала декілька фактів розбещення неповнолітніх. З’ясувалося, що педофілією займався 56-річний чоловік, один з найвисокооплачуваніших в Україні фотографів Олександр Ктиторчук. Згодом стало відомо, що крім гвалтування дітей митець також займався зйомок порно-роликів з неповнолітніми у спеціально переобладнаному авто своєї співмешканки.

У центрі Києві неадекватний чоловік влаштував стрілянину. Відомо, що працівниці аптеки, яка розташована неподалік, викликали охорону, яка затримала чоловіка після прибуття на місце події.

У четвер, 26 листопада, у Київській області сталася моторошна пожежа, яка забрала життя трьох людей.Трагедія сталася у селі Воропаїв, що у Вишгородському районі Київщини. Як відомо, палав приватний будинок.

Новини світу за 26 листопада

У середу, 26 листопада, пішов з життя колишній глава Світового банку Джеймс Вулфенсон. На момент смерті чоловіку було 86 років.

Влада Єгипту оновила правила карантину для туристів. Причиною введення нових обмежень стала пандемія коронавірусу. Відомо, що з 1 грудня всі розважальні заклади, а також магазини та ресторани працюватимуть в обмеженому режимі.

У Білорусі вже підготували санкційний список проти низки офіційних осіб України. Санкції проти офіційних осіб України білоруська влада планує ввести через нібито дії нашої держави, які були спрямовані проти Білорусі.

За минулу добу, 25 листопада, в Росії зафіксували 25 195 нових випадків коронавірусної недуги, а також 515 смертей від ускладнень хвороби.

Новини Львівщини за 26 листопада

Протягом минулої доби на Львівщині виявили 737 нових випадки інфікування коронавірусом, з них 419 – у Львові. Залишку проб у холодильнику нема. Станом на 26 листопада у медзакладах перебуває 580 пацієнтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ