26 лютого Володимир Зеленський втретє за цей місяць зібрав засідання Ради нацбезпеки і оборони. Крім того, група народних депутатів від «Слуги народу» вирушить у Стамбул.

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 26 лютого.

Новини про коронавірус і карантин

Від початку вакцинації українців від коронавірусу до Міністерства охорони здоров'я надійшли повідомлення про 7 випадків “несприятливих подій” після щеплення. Одна скарга надійшла з Чернігівської області і 6 - із Черкаської.

У Міністерстві охорони здоров'я України оновили показники захворюваності на коронавірус. Так, дві області потрапили у «червону зону» карантину, а вісім регіонів у «помаранчеву».

Ізраїль надасть Україні 10 млн доз вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Препарат компанії Pfizer готують до відправки в нашу країну. Вакцину відправлять в Україну зі США.

Головні новини політики за 26 лютого

26 лютого Володимир Зеленський збирає засідання Ради нацбезпеки і оборони втретє за цей місяць. Засідання РНБО відбулося «у зв'язку з необхідністю прийняття оперативних рішень з актуальних питань державної безпеки».

Під час брифінгу секретар РНБО Олексій Данилов зазначив, що наша держава введе нові санкції проти посадовців, які зрадили Україну. До списку внесли десять осіб. Серед них – 9 військових та колишній керівник Служби безпеки Олександр Якименко. Також санкції введуть проти ексклави Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Група народних депутатів від «Слуги народу» вирушить у Стамбул (Туреччина), щоб провести робочі зустрічі. У Стамбулі запланована зустріч із Вселенським патріархом. Депутати планують передати йому запрошення до України на 30-ту річницю незалежності.

Головні новини економіки за 26 лютого

Національний банк України встановив офіційний курс валют на п'ятницю, 26 лютого 2021 року. Американська валюта дещо знизилась у ціні. Так, її вартість опустилася на одну копійку в порівнянні з попереднім банківським днем.

Головні новини світу за 26 лютого

Так званого «кухаря Путіна» та бізнесмена Євгена Пригожина оголосили в розшук. США звинувачують Пригожина у втручання в американські вибори, які відбулися у 2016 році. ФБР виплатить 250 тисяч доларів людині, яка допоможе встановити місце знаходження росіянина.

У світі все ще є місця, куди досі не дістався коронавірус. Так, мова йде про найбільш ізольовані острови, які належать Італії. Один із таких островів носить назву Ліноза.

Новини Львова за 26 лютого

Упродовж минулої доби на території Львівської області було зафіксовано 477 нових випадків захворювання коронавірусом. З них 278 - у м. Львові. Загалом за минулу добу лабораторні центри в області здійснили 1 674 ПЛР-тестувань.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ