ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 21 жовтня.

Новини про коронавірус: в Україні виявили майже 350 тисяч випадків інфікування COVID-19

За останню добу в Україні додалося ще 5426 нових випадків коронавірусу. Активними хворими залишаються 199 923 пацієнти.

Володимир Зеленський вимагає від МОЗ достовірної статистики щодо тих, хто поборов коронавірус. Глава МОЗ Максим Степанов зазначив, що не отримує всіх цифр щодо тих, хто подолав хворобу, оскільки багато людей переносять її на самоізоляції.

На сьогоднішній день в Україні до кисню підключені понад 16 тисяч лікарняних ліжок. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді з президентом Володимиром Зеленським.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що українська вакцина проти COVID-19 може з’явитися через рік – після проведення всіх необхідних досліджень.

Головні новини політики за 26 жовтня

Наша держава не може в односторонньому порядку відмовитися від Мінських домовленостей. Відповідну заяву в ефірі одного з телеканалів зробив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

Президента Володимира Зеленського просять невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Петиція, ініційована журналістом Данилом Мокриком 30 липня, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Богунський районний суд Житомира дострокова звільнив з-під варти колишнього депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша. Нагадаємо, що колишнього нардепа лише у вересні 2020 року відправили у колонію у Житомирській області для відбування 12 років покарання за держзраду.

Центральна виборча комісія оприлюднила остаточну явку виборців на місцевих виборах 2020. У середньому явка склала 36,88% по Україні. Такий показник став найнижчим за всю історію незалежної України.

Ексочільниця прифронтового Слов’янська, колишня депутатка від “Партії регіонів” Неля Штепа, яку звинувачують у сепаратизмі, проходить до другого туру виборів мера міста.

 Новини економіки за 26 жовтня

Верховна Рада розгляне законопроект про держбюджет на 2021 рік на найближчому пленарному тижні. За його словами, розгляд закону, ймовірно, відбудеться після 3 листопада

Новини світу за 26 жовтня

Європейський союз ще не завершив технічну роботу з метою запровадження санкцій проти Олександра Лукашенка та інших білоруських чиновників. За його словами, робота досі триває. Рада ЄС нараз обговорює другий етап санкцій.

В результаті протестів у Білорусі, які відбулися вчора, 25 жовтня, силовики затримали 523 демонстрантів. Загалом в країні зафіксували 19 акцій протесту.

У Вірменії заявили про відновлення активних бойових дій в Нагірному Карабасі після досягнення домовленостей про перемир’я між сторонами конфлікту. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook представник Міністерства оборони Вірменії Арцрун Ованесян.

Європейська консервативна народна партія (EPP) назвала імена 86 білоруських чиновників, які можуть бути причетні до фальсифікації виборів в країні. Нагадаємо, 9 серпня 2020 року у Білорусі пройшли вибори президента, на яких за “офіційними” даними переміг Олександр Лукашенко, який очолює країну з 1994 року.

Новини Львова за 26 жовтня

26 жовтня у Львові лікарі врятували дитину, яка ледь не загинула через кондитерську прикрасу.

Соціологічна компанія “Фама”, наближена до міського голови Львова Андрія Садового, вкотре погоріла на передвиборчих маніпуляціях. Результати соцопитувань, які фірма публікувала перед самими виборами, кардинально розбігаються з реальними результатами.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ