В Україні підтвердили понад 17 тисяч хворих на коронавірус, Верховна Рада збереться на позачергове засідання, а Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України.

ІА Вголос пропонує вам актуальні та важливі новини за 27 березня.

Новини про коронавірус за 27 березня

Протягом минулої доби в Україні зафіксували 17 424 випадків зараження коронавірусом. Як зазначається, за добу також померло 290 людей, ще  4 747 хворих було госпіталізовано. Вилікувалося протягом доби 7 124 пацієнтів. Серед хворих за добу - 752 дитини та 420 лікарів.

За останню добу в Україні було здійснено 17 939 щеплень від коронавірусу. Як зазначається, найбільше щеплень за добу зробили жителі Києва - 1650 щеплень. Найменше щеплень було зроблено у Чернівецькій області - 270.

За останню добу в Збройних Силах на коронавірус заразилася понад 200 осіб, двоє людей померло. Загальна кількість хворих в ЗСУ складає 2 525 осіб, вилікувалося 17 966 пацієнтів, померло 55. Ще 638 осіб перебувають на самоізоляції.

Новини політики за 27 березня

Президент України Володимир Зеленський скасував указ про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України, який був підписаний Віктором Януковичем. В указі йдеться, що рішення президента спричинене тим, що окремі судді, яких призначив ще Віктор Янукович, становлять небезпеку для незалежності та цілісності України.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував указ про скасування призначення суддів КСУ, яки він підписав сьогодні, 27 березня. За словами Зеленського, його указ є аудитом указів колишнього президента Віктора Януковича від 14 травня і 17 вересня 2013 про призначення суддями Конституційного суду України Тупицького Олександра Миколайовича і Касминина Олександра Володимировича.

Міністерство охорони здоров'я знову оновило список карантинних зон. З «червоної зони» забрали низку областей. Так, з «червоної зони» виключили Рівненську, Черкаську та Чернівецьку області, яких додали сьогодні зранку.

30 березня Верховна Рада збереться на позачергове засідання. Причинами стали погроми на вулиці Банковій та вибори міського голови Харкова. Відомо, що відповідне розпорядження підписав глава ВР Дмитро Разумков.

ІА "Вголос": НОВИНИ