В Україні зафіксували понад 6 тисяч хворих на коронавірус, Польща оновила правила в'їзду для громадян України, а на Львівщині почала працювати система автофіксації порушень ПДР.

ІА «Вголос» пропонує вам найважливіші та актуальні новини за 27 грудня.

Новини про коронавірус

За останню добу в Україні зафіксували 6113 нових випадків зараження коронавірусом. Як зазначається, минулої доби також захворіло 277 дітей та 153 лікарі. Померло за добу 73 людини. Ще 1 674 потребувала госпіталізації. Подолала хворобу за останню добу 6 621 особа.

Вчені Університетського коледжу Лондона (UCLH) працюють над розробкою препарату Storm Chaser, який може давати швидкий імунітет від коронавірусу.

Протягом суботи, 26 грудня, найбільше хворих на коронавірус було виявлено у Києві, Дніпропетровській, Одеській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Новини світу

Сьогодні, 27 грудня, Польща почала вакцинувати населення від коронавірусу. Першою зробила щеплення старша медсестра головного клінічного шпиталю МВС у Варшаві Аліція Якубовська.

Швейцарія заявила про перші випадки зараження новою мутацією коронавірусу в країні. Як зазначається, новий штам був виявлений у трьох пацієнтів, двоє з яких проживають у Британії та здали тести у Швейцарії.

В Італії почали вакцинувати від коронавірусу перших жителів країни.  Першим щеплення від Pfizer і BioNTech зробили працівники римської лікарні Спалланцані.

На час пандемії коронавірусу Польща змінила правила в’їзду на свою територію для громадян України. Нові правила набудуть чинності з понеділка, 28 грудня.

Новини політики

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна матиме ресурси для закупівлі вакцини від коронавірусу. Шмигаль підкреслив, що в уряді працюють над тим, щоб наступного року Україна мала достатньо доз вакцини, крім 8 млн доз, які надасть глобальна ініціатива COVAX.

Новини Львівщини

У середу, 30 грудня на трасі М-06 (Київ – Чоп) почнуть працювати 3 камери фіксації правопорушень, які будуть контролювати дотримання ПДР водіями в автоматичному режимі.

ІА "Вголос": НОВИНИ