В Україні зафіксували майже 7 тисяч нових випадків коронавірусу, КСУ скасував відповідальність за незаконне збагачення, а мер Києва Віталій Кличко перемагає в першому турі виборів міського голови. ІА Вголос пропонує вам актуальні новини станом на 27 жовтня.

Новини про коронавірус

За минулу добу в Україні зафіксували ще 6 тисяч 677 нових випадків коронавірусної хвороби. Від початку пандемії в нашій державі зафіксували 355 тисяч 601 випадок недуги.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав постанову, якою президенту України Володимиру Зеленському рекомендується створити та очолити Національний штаб щодо протидії біологічним загрозам на тлі поширення коронавірусної хвороби.

У двох заступників керівника Офісу президента України – Юлії Ковалів та Андрія Смирнова виявили COVID-19.

Головні новини політики за 27 жовтня

Верховна Рада може розглянути два законопроекти, які стосуються питань всеукраїнського опитування Зеленського: щодо скорочення складу Верховної Ради до 300 депутатів та легалізації канабісу.

Мер Києва Віталій Кличко після підрахунку 99,5% протоколів з мокрими печатками перемагає в першому турі виборів міського голови з результатом 50,6%.

Конституційний Суд України визнав неконституційною статтю 366-1 КК, яка передбачає покарання за недостовірне декларування. Таке рішення ухвалила Велика палата 27 жовтня на закритому засіданні

Новини економіки за 27 жовтня

Нацбанк встановив оновлений курс валют на вівторок, 27 жовтня. Ціна євро після досягнення трирічного максимуму знову почала знижуватися, а долар – стабільно дорожчає.

Станом на кінець вересня поточного року державний борг України скоротився на 2,32 мільярди доларів. Про це свідчать дані, оприлюднені на сайті Міністерства фінансів.

Ціни на газ в листопаді знову пішли вгору після паузи в місяць виборів. Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” встановила ціну на природний газ для побутових клієнтів у листопаді 2020 року.

Новини криміналу за 27 жовтня

Колишнього поліцейського, одного з підозрюваних у справі про тортури і зґвалтування в Кагарлику, Ярослава Леваднюка звільнили з-під варти. Таке рішення ухвалив Голосіївський районний суд Києва 27 жовтня.

Головні новини світу за 27 жовтня

У штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку зафіксували спалах коронавірусу. Відомо, що коронавірус діагностували у щонайменше 5 співробітників делегації однієї з країн.

Бельгія стала країною, у якої спостерігається найвищий рівень зараження коронавірусом в Європейському союзі. Як відомо, за останні 14 днів в країні зафіксували понад 1390 випадків зараження на 100 тисяч населення.

Новини Львова за 27 жовтня

За результатами місцевих виборів, які відбулися 25 жовтня, до Львівської міської ради проходить 5 партій.

На Львівщині підтвердили 478 нових випадків коронавірусної хвороби. Від початку пандемії в області виявили недугу в 28 тисяч 086 осіб. Летальних випадків зафіксували 797.

ІА "Вголос": НОВИНИ