28 березня у двох областях відбулися проміжні вибори народних депутатів України, Європейський союз вводить «паспорти вакцинації».

ІА «Вголос» пропонує вам актуальні новини станом на 28 березня.

Новини про коронавірус

За останню добу в Україні було виявлено 11 932 хворих на коронавірус, більше 200 людей померли. За добу також було госпіталізовано 5 052 людини. Ще 3 343 особи вилікувалися від хвороби. Найбільше хворих за добу було виявлено на Харківщині.

Україна може укласти договори щодо постачання вакцини від американського виробника.  Переговори з американськими компаніями ведуться з літа минулого року. Глава МОЗ не назвав назву компанії-виробника вакцин, але зазначив, що йдеться про ефективні вакцини, які зареєстровані в Україні та світі.

Головні новини політики за 28 березня

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Макрон може переконати президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів щодо Донбасу. Він також зазначив, що бажання тільки української сторони недостатньо для завершення війни на Донбасі.

28 березня 2021 року в одномандатних виборчих округах №50 (Донецька область) та №87 (Івано-Франківська область) відбулися проміжні вибори народних депутатів України. За підсумками проміжних виборів до Верховної Ради в окрузі № 87 (Івано-Франківська область) лідирує Олександр Шевченко від партії «За майбутнє».  У Донецькій області лідирує мер міста Добропілля Андрій Аксьонов, який балотувався від партії «Порядок».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту засудити ескалацію на Донбасі. Міністр нагадав, що 26 березня російські окупанти атакували позиції ЗСУ поблизу Шумів, внаслідок чого загинули чотири українських воїни.

Головні новини світу за 28 березня

Індія планує відновити експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca. Як зазначається, поставки вакцини SII/AstraZeneca почнуться у травні. Крім того, COVAX почала переговори з Індією для того, щоб почати постачання вакцини вже у квітні.

Сертифікат здоров'я буде доступний для громадян всіх країн Європейського союзу з 15 червня. У документі буде інформація про вакцинацію від COVID-19. Сертифікат можна завантажити на смартфон або роздрукувати у паперовому вигляді.  Сертифікат не буде обов'язковим, але авіакомпанії можуть його вимагати.

У М'янмі, де тривають протести проти військового перевороту, за минулу добу було вбито понад 100 учасників протестів. Противники військового перевороту влаштували акції протесту по країні. Всього від початку протестів у країні загинуло 328 протестувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ